340 bin kişiden Viyana’da “Gökkuşağı Yürüyüşü” | SPÖ tam kadro katıldı

340 bin kişiden Viyana’da “Gökkuşağı Yürüyüşü” | SPÖ tam kadro katıldı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 28. kez düzenlenen geleneksel gökkuşağı yürüyüşüne katılan yaklaşık 340 bin eşcinsel, geçit töreni gerçekleştirdi. Geçit töreninde Filistin bayraklarıyla, İsrail’in zulmü protesto edildi.

Geçit töreni için kentin ana arteri konumundaki Ring Caddesi saatlerce trafiğe kapatılırken, organizatörlere göre öğleden sonra 340.000 katılımcı yürüyüşte yer aldı.

LGBTİQ bireylerin hakları için ayağa kalkmak amacıyla “Gurur bir gösteridir” sloganıyla 28. Gökkuşağı Geçit Töreni için cumartesi günü on binlerce kişi Vienna Ring’e akın etti. Saat 12.00 sıralarında renkli tren, ringde seyahat yönünün tersine doğru hareket etmeye başladı ve saat 18.00’de Rathausplatz’ta sonlandırıldı.

Gökkuşağı geçit töreni bir kez daha Eşcinsel İnisiyatifi (HOSI) Viyana tarafından “lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve queer (LGBTIQ) yaşamının önemli bir sembolü” olarak düzenleniyor.

| Viyana belediye başkan yardımcısı Christoph Wiederkehr

Bu yıl gösteri toplam 92 adet dekore edilmiş kamyon, diğer araçlar ve katılımcı gruplarından oluştu. Motosiklet, fayton veya römorklu kamyonlarla geçit törenine katılan 340.000 bin kadar eşcinsel, renkli giysileriyle Viyana’yı karnaval alanına çevirdiler.

| Adalet Bakanı Alma Zadic

Çok sayıda siyasetçi katıldı

Politikacılar da büyük bir katılım gösterdi: SPÖ Federal parti başkanı Andreas Babler, Ulusal Konsey Başkanı Doris Bures, AB seçimlerinde SPÖ liste başı adayı Andreas Schieder ve Viyana belediye meclisi üyeleri Jürgen Czernohorszky ve Peter Hacker [SPÖ] katıldı.

Şansölye Yardımcısı Werner Kogler, Sağlık Bakanı Johannes Rauch, İklim Koruma Bakanı Leonore Gewessler ve Adalet Bakanı Alma Zadic Yeşiller’den geldi. NEOS nihayet parti liderleri Beate Meindl-Reisinger, Viyana belediye başkan yardımcısı Christoph Wiederkehr ve AB’nin önde gelen adayı Helmut Brandstätter tarafından temsil edildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.