Aile Bakanından Viyana Belediyesine zam eleştirisi

Viyana’da anaokulu yemek ücretlerinde yüzde 10,5 oranında bir artış olacak. Sonbahardan itibaren ücret aylık 79,95 Euro’ya yükselecek. Federal Aile Bakanı Susanne Raab [ÖVP], yapılan fiyat artışını “saçmalık” olarak değerlendirdi.

Aile Bakanından Viyana Belediyesine zam eleştirisi

Basında çıkan haberlere göre, Viyana’da anaokulu yemek ücretlerinde yüzde 10,5 oranında bir artış olacak. Sonbahardan itibaren ücret aylık 79,95 Euro olacak. Pazartesi günü Aile Bakanı Susanne Raab [ÖVP] bu durumu eleştirdi.

Raab, “Yüksek enflasyonun doğrudan ailelere yansıtılması reddedilmeli ve şu anda enflasyondan özellikle etkilenen herkes için bir alay konusu olmalı” dedi.

Yaptığı açıklamada federal hükümet, eyaletler ve belediyelerin halka ek bir yük getirmemesi gerektiğini söyledi. Federal hükümet çeşitli destek paketlerini bir araya getirmişti. Raab, “Viyana Belediyesi’nin şimdi çocuk bakım tesislerinde bir artışa gitmesi bir saçmalığa benziyor” dedi.

Viyana’da değişen değerlendirme esasları uygulanacak

Ancak sonbahardan itibaren Viyana’da anaokullarında yemek ve öğleden sonra bakımı için değişen bir değerlendirme esası uygulanacak. Son zamanlarda giderek daha az sayıda çocuk katkı payından muaf tutuluyor. Eğitimden sorumlu Belediye Meclis Üyesi Christoph Wiederkehr’in [NEOS] kısa süre önce açıkladığı gibi, bu durum yeni ve daha yüksek bir limitle değişecek.

Bu duruma tepki gösteren Viyana Yeşiller Partisi lideri Judith Pühringer, yoksulluk riski altındaki aileleri bu masraflardan muaf tutma fırsatını değerlendirmek yerine onlara ek masraflar yüklemenin “ahlaksızlık” olduğunu söyledi. Pühringer, Viyana’da çocuklara ve gençlere günde bir kez ücretsiz sıcak öğle yemeği verilmesi gerektiğini söyledi.

FPÖ’den Sosyal Demokratlara eleştiri

FPÖ parlamento grubu başkanı Maximilian Krauss, sosyal demokratların parti konferanslarına hazırlanırken sosyal adalet ve fiyat frenleri hakkında “güzel sözler” söylemeyi sevdiklerini söyledi. Ancak yönetimde oldukları yerlerde bunun tam tersinin yaşandığından yakındı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 22.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.