Arayış bilgiyi, bilgi sağlıklı yaşamı getirir…

30 yaşlarındaki oğlunun cilt sorunu yaşamasından dolayı arayışa giren bir annenin, doğal sabunlar ve karışımlar konusundaki bilgisi şaşırılacak kadar çoktu. Viyana’da bir aktar dükkanından doğal sabun satın alan anne ve babanın diyaloğu…

Arayış bilgiyi, bilgi sağlıklı yaşamı getirir…

Zaman zaman ziyaretine gittiğim 10. Viyana Bölgesindeki “Safran” aktar dükkanındaki bir diyalog, konu sağlık olduğunda insanların nasıl araştırmacı olduğuna şahit oldum.

Doğal bitkilerden elde edilen karışımlarla insanların sağlık sorunlarına çare arayan, alternatif tıp olarak da bilinen işi yapan Safran’a gelen her müşterinin, ne istediğini bilmesi, eczanelere reçetelerle gidenlerin çok hızlı bir şekilde ilaçlarını temin etmeleri gibi hızlı ve hataya yer vermeyecek kadar bilinçli olmasına şaşırmadım değil.

Ayrıca müşteri profili de çok zengin. Viyana Belediyesi park şeriflerinden orta yaşlı bir memur, içeri girerek her zaman aldığı çörek otu yağından iki şişe aldı.

Genç bir kadın rehber, ne işe yaradığını soramadığım birçok ürün aldı. Ancak her ürün için, nasıl kullanması gerektiği konusunda bilgilendiriliyor.

Bu gibi örnekleri çoğaltabilirim. Ancak bir annenin oğlu için doğal sabun alması ve konuya hakim olması beni cezbetti.

Cilt hastalı olan oğlu zaten yıllarca tedavi görüyormuş. Bunun yanında anne kendi çapında devamlı araştırma yaparak doğal ürünlerin en yararlılarını öğrenmişti.

Kendisiyle sohbet etme fırsatım oldu. Anne doğal sabunu Türkiye’den getirdiğini söyledi. Safran’ı yeni duyduğunu ve istediği karışımdan olan sabunun olup olmadığına bakmaya geldiğini ve bulduğunu belirtti.

Anne haklıydı. Sonradan sordum kaç çeşit sabun var diye. O kadar çok var ki ve her biri başka bir etkide bulunuyor. Bu nedenle neden doğal sabun aldığınızı söylemeniz ve size uygun olanı almanız önemli.

İnternet üzerinden yaptığım araştırma sonuçları da aynı yönü işaret ediyor.

Sonuç olarak, anneyi taktir edip, sağlıklı günler dileyerek oradan sabun almayı unutarak ayrıldım.| ©DerVirgül

Yayınlama: 19.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.