Arbeiterkammer çalışanlar için 240.000 Euro’luk dava açtı

Arbeiterkammer “İşçi Odaları Birliği” eski başbakan Sebastian Kurz’un entegrasyon elçisi olarak atadığı, restoran işletmecisi Martin Ho’ya çalışanlar adına dava açtı. AK, Martin Ho’dan Dots Group’un çalışanlarına 240.000 Euro ödemesi gerektiğini belirtiyor.

Arbeiterkammer çalışanlar için 240.000 Euro’luk dava açtı

Arbeiterkammer “İşçi Odaları Birliği” şimdi ödenmemiş maaş olarak 240.000 Euro ödenmesini talep ediyor ve bugün açıklandığı gibi veri koruma ihlalleri için de tazminat talep ediyor. Arbeiterkammer şu anda Dots Group’taki bazı şirketlerin sahip ve yöneticilerindeki değişiklikler nedeniyle maaşlarını almayı bekleyen 44 çalışanı temsil ediyor. Dots Grubu suçlamaları reddediyor.

AK dolandırıcılık iddialarını gündeme getirdi

Her halükârda Çarşamba günü AK ayrıca dolandırıcılık suçlamasını da gündeme getirdi çünkü “işveren, maaş taleplerini zamanında ve tam olarak karşılayamayacağının kendisi için açık olması gerekirken çalışanları çalıştırdı.” AK Viyana bu nedenle savcılığa olaylara ilişkin bir beyan gönderdi.

AK uzmanı Ludwig Dvořák şunları söyledi: “Bazı şirketler şüpheli iş modelleri yoluyla refah devleti için yüksek maliyetlere neden oluyor. Eski Dots Group şirketleri, Signa veya Hygiene Avusturya gibi örnekler bunu gösteriyor. Sosyal güvenlik katkılarından kaçınıyorlar ve iflaslar nedeniyle ücret maliyetlerini düşürüyorlar. Bunun bedelini çalışanlar ve yasalara uyan saygın şirketler ödüyor.”

Dots Group, AK’yi “temelsiz iftira” ile suçluyor

Dots grubu yaptığı yayında “temelsiz bir iftira”dan söz ederek, şu anda AK seçimlerinin yaklaştığını ve bunun “utanç verici bir seçim kampanyası şovu” olduğunu ileri sürdü. “Çalışma Odası’nın girişimci Martin Ho’ya yönelik karalama kampanyası, tamamen asılsız iddialarla yeni bir boyuta ulaştı. Bir süredir etki alanı içinde olmayan şirketleri Dots Group ile ilişkilendirmek ekonomik anlayış eksikliğini gösteriyor.” dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.