Arbeiterkammer seçimleri için oy pusuları evlere gönderildi

Avusturya İşçi Odaları Birliği Viyana [AK Wien] seçimleri kapsamında, mektupla seçimlere katılacak olan çalışanlara oy pusulaları bugün gönderilmeye başlandı. Çalıştıkları yerlerde oy kullanacak olanlara ise, sandıkların yer ve tarih bilgileri gönderildi. Peki nasıl oy kullanacağız?

Arbeiterkammer seçimleri için oy pusuları evlere gönderildi

Arbeiterkammer 2024 seçimleri kapsamında, 29 Mart 2024 tarihinden itibaren [bugün] mektupla seçimlere katılacak olan çalışanlara oy pusulaları gönderilmeye başlandı. Ayrıca çalıştıkları yerlerde oy kullanacak olan işçilere ise, sandıkların nereye ve hangi tarihlerde kurulacağını içeren bilgilendirme mektupları bugünden itibaren gönderilmeye başlanıldı.

AK Seçimi Viyana‘da 10 ile 23 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Neyi Seçeceğim?

Her 5 yılda bir AK üyesi olarak, eyaletinizde siyasi temsilcilerinizi, yani işçilerin parlamentosunu seçersiniz. Böylece üyeler, AK‘nın önümüzdeki 5 yılın siyasi programını belirler. Oyunuzla AK‘yı güçlendirerek haklarınızı savunursunuz.

Neden Oy Kullanmalıyım?

Çıkarlarınızın temsilcisi olarak AK, iş dünyasında sosyal adaleti savunmaktadır. İş güvenliğinden işsizlikle mücadeleye, meslek içi eğitime kadar: AK sizin yanınızdadır. İş arkadaşlarınızı da AK seçiminden haberdar edin. Her oy değerlidir ve işçi olarak sizi korur.

Nasıl Oy Kullanırım?

İdeal durumda tüm AK üyeleri kendi iş yerlerinde direkt oy kullanabilir.

Bu sizin durumunuzda mümkün değil mi? Endişe etmeyin, postayla da oy kullanmak gayet basittir.

Oy pusulanızı kesin „kullanım kılavuzu“ ile birlikte 29 Mart 2024 tarihinden itibaren posta yoluyla alacaksınız. Lütfen oy pusulasını doldurun ve acilen geri gönderin. Oyunuzu isterseniz resmi oy kullanma yerlerinde de kullanabilirsiniz.

29 Mart 2024 tarihinden itibaren posta yoluyla evinize gelen oy pusulanızı, seçim kartı üzerindeki sizi temsil etmesini istediğiniz fraksiyonu işaretleyerek, hemen posta pulu ücreti ödemeden gelen zarfın içerisine yerleştirerek, en yakın posta kutusuna atabilirsiniz.

Oy kartlarınızı resmi seçim yerlerine teslim etme tarihleri, 10 ila 23 Nisan 2024 kadardır.

Postaya vermenin mümkün olduğu en son gün ise 23 Nisan 2024 olarak belirlenmiştir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 29.03.2024
Düzenleme: 30.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.