Avusturya Hava Yolları uçağı büyük tehlike atlattı!

Avusturya Hava Yolları uçağı büyük tehlike atlattı!

Avusturya Hava Yolları [AUA] uçağı dolu fırtınasına yakalandı.
Mallorca’dan gelen bir uçak pazar öğleden sonra ciddi hasarla Viyana’ya indi. Pilotlar telsizle “Mayday” sinyali verdi ancak güvenli bir şekilde indi.

Avusturya Hava Yolları uçağı “burnundan” hasar gördü. Pencere kötü bir şekilde düzinelerce darbe deliği nedeniyle paramparça olmuş: İspanya’nın tatil adası Mallorca’dan Viyana’ya giden OS 434 sefer sayılı uçuş, mürettebat ve yolcular için gerçekten cehennem gibi bir yolculuktu.

Pilot dramatik bir açıklama yaptı

Palma’dan öğleden sonra 15.30 civarında biraz gecikmeli olarak ayrılmanın ardından başlangıçta küçük bir türbülans yaşandı. Yolcuların bildirdiğine göre, Viyana-Schwechat’a inişten yaklaşık yarım saat önce işler gerçekten şiddetlendi: “Arlberg” adlı A320 dolu fırtınasına yakalandı ve şiddetli bir şekilde sarsıldı. Daha sonra pilot uçağın ön camının kırıldığını duyurdu.

Nihayet saat 17.20’de Viyana’ya körü körüne inen AUA uçağının fotoğrafında, pencerenin düzinelerce dolu darbesiyle yoğun bir şekilde çatladığı görülüyor. Uçağın “burnu” da donmuş su taneciklerinden ciddi şekilde hasar gördü. Neyse ki “Austrianwings”e göre kimse yaralanmadı. Havaalanı itfaiyesi ve acil servisler hemen olay yerine geldi ancak müdahale etmelerine gerek kalmadı.

Hasar nedeniyle Mayday acil çağrısı yapıldı. Uçak Viyana-Schwechat Havalimanı’na güvenli bir şekilde inmeyi başardı.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 09.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.