Avusturya parlamentosu sembolik çocuk tabutlarıyla protesto edildi

Avusturya’nın İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına kayıtsız kaldığını savunan Filistin destekçileri, Avusturya meclisi önüne sembolik çocuk tabutları ve kukla cesetler bıraktı. Avusturya medyasının görmediği eylem, SÖZ partisi tarafından haber ajansına yazılı bildirildi.

Avusturya parlamentosu sembolik çocuk tabutlarıyla protesto edildi

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da pazartesi günü Gazze’deki istikrarsız duruma dikkat çekmek için parlamento önünde bir gösteri düzenlendi.

İsrail saldırganlığının trajik sonuçlarına dikkat çekmek için, Filistin yanlısı göstericiler ulusal parlamento önüne sembolik çocuk tabutları ve kukla cesetler bıraktı.

SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü tarafından haber ajansına gönderilen yazılı açıklamada, “7 Ekim 2023’ten bu yana 11.000’den fazla çocuk bu şiddetli çatışmaların kurbanı oldu” dendi.

“Gazze’deki durum hızla kötüye gitmekte ve bölgenin pek çok kısmı yaşanmaz hale geldi” denen açıklamada, Avusturya Ulusal Meclisi önünde son 4 ayın ne kadar zor geçtiğini göstermek istendiği vurgulandı.

SÖZ partisinin basına sunduğu açıklamanın devamında, “Her gün ortalama 170 çocuk hayatını kaybediyor ve Avusturya üç kez ateşkes aleyhinde oy kullanmıştır. Çocukların öldürülmesi ve masum sivillerin bombalanması meşru müdafaa olarak haklı gösterilemez” dendi.

Etkinlik, Filistin’in bağımsızlığı için kampanya yürüten “Together4Palestine” kuruluşu tarafından düzenlendiği bildirildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 05.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.