Avusturya’dan 800 ton ayni yardım, 23 milyon Euro maddi yardım yapıldı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk yıl dönümünde, T.C. Viyana Büyükelçiliğinden Avusturya’dan yapılan yardımlara dair basın açıklaması yapıldı. Basın toplantısında, SPÖ’den Viyana Eyalet Milletvekili olan Omar Al-Rawi’ye desteklerinden dolayı bir plaket verildi.

Avusturya’dan 800 ton ayni yardım, 23 milyon Euro maddi yardım yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk yıl dönümünde birçok ilde anma törenleri düzenlendi. Depremden en çok etkilenen kentlerdeki etkinliklerde vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirerek deprem felaketinde kaybettikleri yakınlarını andı.

Avusturya ilk saatlerde harekete geçti

Depremin birinci yıldönümünde, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Avusturya’da da yardım çalışmaları başlamış ve toplumun tüm kesimleri bu kampanyaya katılmıştır.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde salı günü yapılan basın toplasında, Avusturya’dan deprem bölgelerine yapılan yardımların bilançosu açıklandı.

Büyükelçi Ozan Ceyhun tarafından verilen bilgilere göre, deprem bölgesine Avusturya’dan 800 ton ayni yardım yapılırken, 23 milyon 270 bin Euro maddi yardım yapıldı.

Ceyhun, Avusturya hükümetinin çok hızlı bir şekilde; her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdiklerini ve aynı gün Federal Ordu bünyesindeki kurtarma ekiplerinin yola çıkmak için hazırlandığını söyledi. Ayrıca Başbakan Nehammer’in yine aynı gün 3 milyon Euro maddi destek sunacaklarını açıkladığını belirtti.

Omar Al-Rawi’ye plaket verildi

Avusturya’nın ve Avrupa’nın en büyük inşaat şirketlerinden STRABAG tarafından deprem bölgesine yapılan yardımlarda öncülük ettiğinden dolayı, Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi’ye teşekkür plaketi verildi.

Büyükelçilikten yapılan basın açıklaması şöyle:

“Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen elim deprem felaketine ilişkin Büyükelçiliğimizin sosyal medya mesajı

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen elim deprem felaketinden hemen sonra Avusturya’daki tüm çatı örgütlerimiz, derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiş ve ilk günden itibaren yardım çalışmalarının koordinasyonuna başlanmıştır.

Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarımızın görev bölgelerinde oluşturulan ayni yardım toplama alanlarında Avusturya Türk toplumundan gençlerimiz gönüllü olarak çalışmış, gönüllülerimizin tüm ihtiyaçları da hayırsever vatandaşlarımız ve derneklerimiz tarafından karşılanmıştır.

Sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız ve çatı örgütlerimiz tarafından iletilen ayni ve nakdi yardımlar depremin ilk anından itibaren hızlı şekilde ülkemize ulaştırılmıştır.
Bu süreçte, Büyükelçiliğimiz, ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY ile gerekli koordinasyonu sağlamış ve öncelikli malzemelerin havayoluyla naklini gerçekleştirmiştir.
Avusturya Hükümeti, depremin hemen ardından askeri personel, itfaiye personeli ve dağ arama unsurlarından müteşekkil Avusturya Federal Ordusu’na bağlı Arama- Kurtarma Birliği (AFDRU) ekibini ivedilikle Hatay-Antakya bölgesine göndermiştir.

Ayrıca, Vorarlberg bölgesindeki gönüllülerden oluşan Vorarlberg Arama Kurtarma Birimi (SARUV) ve Samaritan Avusturya Hızlı Müdahale Takımı (SA-RRT) ekipleri Osmaniye ve Kahramanmaraş’taki arama kurtarma çalışmalarına katılmıştır.

Depremin ilk gününden itibaren Avusturya’da mukim vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm çatı örgütlerimiz, derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız büyük bir azimle yardım kampanyasına katılmıştır. Toplanan yardım malzemeleri THY personelinin büyük özverisiyle hızlı şekilde ülkemize ulaştırılmıştır. Bu vesileyle vatandaşlarımıza, çatı örgütlerimize, derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve THY personeline ülkem ve şahsım adına kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Avusturya Hükümeti de ülkemizle büyük bir dayanışma göstermiş, depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin temin edilmesine katkıda bulunmuş ve arama-kurtarma faaliyetlerine fiziki olarak katılmıştır. Bu vesileyle başta Avusturya Hükümeti olmak üzere yardım kampanyasına katılan tüm kurum ve kuruluşlara en kalbi duygularımla ülkem ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Depremin yıl dönümünde, kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.” | ©DerVirgül

| Avusturya Kurtarma Ekibi Viyana’da [Österreich] sloganlarıyla karşılandı

Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.