Avusturyalı milletvekillerinden Atib’e ziyaret

Avusturyalı milletvekillerinden Atib’e ziyaret

Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği’nin [Atib] 10. Viyana Bölgesindeki merkezi, uzun zamandan sonra ilk defa Avusturyalı siyasiler tarafından ziyaret edildi.

Avusturya -Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Avusturya Ulusal Meclisi Üyesi Selma Yıldırım [SPÖ] ve Halk Parti’den [ÖVP] Avusturya Ulusal Meclisi Üyesi Andreas Minnich, Atib merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Milletvekillerinin ziyaretine, Atib yöneticilerinin yanı sıra T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ev sahipliği yaptı.

Dengeler değişti mi?

Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği [Atib], 2017 yılında Christian Kern [SPÖ] başbakanlığındaki SPÖ-ÖVP koalisyon hükümeti döneminde, Yeşiller Partisinden milletvekili Peter Pilz tarafından Atib aleyhinde ileri sürülen suçlamalar sonucunda, dönemin başbakanı Christian Kern, Atib’in soruşturulması için özel savcı atamıştı.

2017 erken genel seçimlerine giden Avusturya, seçimlerin sonucunda ÖVP ve aşırı sağcı FPÖ koalisyonuyla yönetilmiş ve bu süreç zarfında, Atib ve ona bağlı cami dernekleri, iç siyasetin malzemesi olmuş ve kapatılma tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.