Binlerce Avusturyalı göçmenler olmadan, göçmenler için yürüdü

Yüzün üzerinde kuruluşun desteklediği ve katıldığı ırkçılığa karşı gösteriye, ırkçılığa maruz kalan göçmenlerin ve Türkiye kökenlilerin yer almaması dikkat çekti. Viyana’da aşırı sağcılara karşı binlerce insan yürüdü.

Binlerce Avusturyalı göçmenler olmadan, göçmenler için yürüdü

Binlerce kişi Cumartesi günü Viyana’da aşırı sağcılığa, ırkçılığa ve Yahudi karşıtlığına karşı yürüyüş yaptı.

Federal Şansölyelik [Başbakanlık] önündeki konuşmacıların siyasetçilere yönelik çağrıları öncelikle hükümete aşırı sağcı FPÖ ile olası koalisyonla ilgiliydi.

| Haberin videosu

 

Organizatörlerden biri olan Volkshilfe direktörü Erich Fenninger, “Partilerin günün sonunda FPÖ ile koalisyon kurmayacaklarına dair söz vermelerini bekliyoruz” dedi. Çok sayıda kuruluşun davetli olduğu yürüyüş İnsan Hakları Meydanı’nda başladı.

“Demokrasiyi Savun!” sloganıyla katılımcılar Ballhausplatz’ta toplandı. Özellikle Macaristan’daki koşullar konusunda uyarıda bulunan Fenninger, “Aşırı sağcıların yıl sonunda hükümette yer almamaları için insanlardan oluşan bir ateş duvarı oluşturmak istiyoruz” dedi.

| Johannes Rauch Avusturya Federal Sosyal İşler, Sağlık, Bakım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı

Haklar için medya “yan mesele değil”

Concordia Basın Kulübü’nden Daniela Kraus’tan da benzer mesajlar geldi. “Medya aşırı sağcılar için bir yan mesele değildir” diye uyardı. Volkshilfe, ırkçılık karşıtı girişim ZARA ve SOS Mitmensch’in de yer aldığı İnsani İltica Politikası Platformu, insanları gösteriye davet etti. Yağmur ve fırtınaya rağmen katılımcılar yürüyüşü terk etmeyerek sonuna kadar bekledi.

Öte yandan, SPÖ, NEOS, KPÖ ve Yeşiller gibi siyasi partiler de gösteriye katıldı.

Göçmenler bireysel katıldı

1956 yılında kurulan aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] 1990’dan sonra yabancılar üzerinden politik strateji geliştirerek oylarını artırmış ve günümüze gelmiştir. Siyasi argümanı yabancı düşmanlığı ve ırkçılık olan FPÖ’ye karşı yapılan bu yürüyüşe hemen hemen hiçbir göçmen sivil toplum kuruluşu katılmadı. Az sayıda göçmenin bireysel katıldığı gösteride, Avusturyalılar göçmenlerden habersiz, göçmenler için yürüyüş yaptı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.03.2024
Düzenleme: 23.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.