Büyükelçiden Avusturya – Türkiye maçı öncesi sağduyu çağrısı

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, 26 Mart 2024 Salı günü Avusturya’nın Başkenti Viyana’da oynanacak olan Avusturya – Türkiye dostluk maçı kapsamında açıklamalarda bulundu.

Büyükelçiden Avusturya – Türkiye maçı öncesi sağduyu çağrısı

EURO 2024 hazırlıkları kapsamında 26 Mart 2024 Salı günü deplasmana gelecek olan Türkiye, Avusturya ile dostluk maçı oynayacak.

Başkent Viyana’daki Ernst Happel Stadı’nda 21.45’te oynanacak müsabakayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Chiffi yönetecek.

Bütün biletlerinin tükendiğini öğrendiğimiz karşılaşmaya, Viyana’nın çeşitli merkezlerinde toplanacak olan taraftarlar, buralardan metro ile maçın oynanacağı stadyuma gidecekler.

Büyük elçiden sağduyu çağrısı

Avusturya Günlüğü’nden Adil Elmas’ın iftar programına katılan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avusturya – Türkiye dostluk maçı kapsamında birtakım açıklamalarda bulundu.

Ceyhun konuşmasında, “Maçın oynanma tarihinin Paskalya Bayramı ile çakışmasından dolayı, Avusturyalıların büyük çoğunluğu tatile gidiyor. Bu nedenle Avusturya başbakanlığında görevli dostlarımız, ‘galiba Avusturya deplasmana gitmiş gibi bir atmosfer olacak’ diyerek latife ettiklerini” aktardı.

Öte yandan, her türlü taşkınlık ve provokasyonlardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Ceyhun, sadece Türkiye milli marşına değil, Avusturya milli marşına da saygı duyulması gerektiğini hatırlattı.

Büyükelçi Ceyhun sözlerini, Avusturya – Türkiye dostluk maçı bittiğinde dostluğun kazanmış olması en büyük galibiyet olacaktır diyerek sonlandırdı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.