Cezaevinden bahçesindeki patlayıcıları ihbar etti | Viyana’da çevre evler tahliye edildi

Viyana’da çevre evlerdeki sakinler tahliye edildi, o güzergâhtaki belediye otobüs seferleri durduruldu, özel robot arama makinası getirildi… 23 araçla toplam 68 acil servis görevlisi olay yerinde görev yaptı.

Cezaevinden bahçesindeki patlayıcıları ihbar etti | Viyana’da çevre evler tahliye edildi

Sahibinden gelen bir ihbar üzerine polis, adamın Viyana – Donaustadt’taki özel evin bahçesinden kendi yaptığı tehlikeli patlayıcıları ele geçirdi.

Sıvı patlayıcı bir PET şişenin içindeydi ve bahçeye gömüldü. Tehlike nedeniyle çok sayıda önlem alınması gerekiyordu.

Polis geçici bir alan yasağı uyguladı ve bölge çember altına alındı. Eylem süresince çok sayıda komşu evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Eyalet Kriminal Polis Bürosundan memurlara ve birkaç polis memuruna ek olarak, etkisiz hale getirme servisi, Viyana profesyonel itfaiyesi, Viyana profesyonel kurtarma servisi ve Wiener Linien konuşlandırıldı. 23 araçla toplam 68 acil servis görevlisi olay yerinde görev yaptı.

Mahalle sakinlerinin evlerini terk ettiği ve otobüs güzergahının da değiştirildiğinin belirlenmesinin ardından, patlayıcı madde arama ve kurtarma çalışmalarına başlandı.

Arama, kurtarma ve Özel Kuvvetler Müdürlüğü Silahsızlanma Servisi’nden bir patlayıcı robotu da dahil olmak üzere birçok ekipmanı kullanıldı. Kısa bir aramanın ardından patlayıcılar yerin yaklaşık yarım metre altında bulundu. Aramanın devamı başka sonuç vermedi. Operasyon sırasında kimse yaralanmadı.

Ev sahibi benzer suçlardan tutuklu

Polise göre, gizli patlayıcı nesnelere dair başka kanıt yok. Patlayıcıların sahibi olduğu iddia edilen kişi, yetkililer tarafından biliniyor ve halihazırda benzer suçlardan hüküm giymiş durumda.

49 yaşındaki ev sahibi, patlayıcılarla ilgili kendisinin bilgi verdiği belirtildi. Evin sahibi, patlayıcı madde kullanmaktan yaklaşık iki yıldır cezaevinde. | © DerVirgül

Yayınlama: 28.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.