Devlet Bakanına, Türkiye kökenli Avusturyalı seçmeni hatırlattık!

Devlet Bakanına, Türkiye kökenli Avusturyalı seçmeni hatırlattık!

Avusturya Anayasa ve Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Karoline Edtstadler [ÖVP], vatandaşlarla bir araya gelerek, 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu Seçimlerine güçlü bir şekilde katılmanın önemine değindi.

Başbakanlık binasında yapılan buluşmaya, önceden kayıt yaptıran vatandaşlar katılırken, Avusturya Gündem ve DV adına Özden Çelik katıldı.

Şansölye Karl Nehammer kabilesiyle Avrupa Birliği içerisinde daha güçlü bir konumda olduklarını belirten Edtstadler, daha etkin olabilmek için 9 Haziran 2024 tarihinde güçlü bir şekilde sandığa gidilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Türkçe konuşan yaklaşık 160 bin seçmen var

Anayasa ve Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Karoline Edtstadler ile ikili görüşme yapan Özden Çelik, Türkiye kökenli Avusturyalıların Halk Partisiyle [ÖVP] diyalog geliştirmesi gerektiğini belirterek, bu konuda adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

| Özden Çelik / Karoline Edtstadler

Türkiye kökenli Avusturyalılar, demokrasinin vazgeçilmezi olan çok partili sistem içerisinde, adeta tek partili bir anlayışa mahkum edildiğini ve bunun değişmesi gerektiği, ikili görüşmede vurgulandı.

Edtstadler, konunun takipçisi olacağını ve gerekli adımların atılacağını söyleyerek, diyalog kurulmasında ilk adım olarak DV haber grubunun iletişim adresini basın danışmanı tarafından alınmasını sağladı.  | ©DerVirgül

Yayınlama: 03.05.2024
Düzenleme: 04.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.