Down sendromlu çocuklar için WEGA polis timi süper kahraman oldu

Avusturya’nın özel hareket polis timi WEGA, Down Sendromu Farkındalık Gününü vesilesiyle süper kahramanlar gibi giyinerek Viyana’daki Landstrasse Kliniğinden çocuklar için gösteri yaptı.

Down sendromlu çocuklar için WEGA polis timi süper kahraman oldu

Süper kahramanlar gibi giyinen WEGA polis memurları ve Eyalet Kriminal Polis Bürosundan bir memur, Perşembe günü Viyana Landstrasse Kliniği’ndeki Down Sendromu Polikliniğinde küçük hastaları şaşırttı. Bugünkü Dünya Down Sendromu Günü’nde WEGA yetkilileri üniformalarını kostümlerle değiştirdiler, Batman, Örümcek Adam ya da Demir Adam olarak hastanenin helikopter pistinden 80 metre aşağıya iple indiler, çocuklara ve gençlere oyunlar sergilediler.

Viyana polis müziği iş başında

Saat 10.00’daki eyleme, aksiyon kahramanı karışıklığı sergileyen Viyana Polis Müziği eşlik etti. Daha sonra radyo minibüsünde teslim edilen polis hediyeleri hastane bahçesinde çocuk ve gençlere dağıtıldı.

Karner ve Raab tesiste

Perşembe günü Aile Bakanı Susanne Raab ve İçişleri Bakanı Gerhard Karner (her ikisi de ÖVP) de hazır bulundu. Hastane personeline ve memurlara çabalarından dolayı teşekkür ettiler.

“Down Sendromu Polikliniği personeli uzun yıllardır öncü çalışmalar yapıyor.

Onların bağlılığı Avusturya’da benzersizdir,” diye açıkladı Viyana Sağlık Derneği’nin (WIGEV) Tıbbi Direktörü Michael Binder.

Binder’in bir yayında, erken ve kapsamlı, disiplinler arası tavsiye ve desteğin ebeveynlerin endişelerinin büyük bir kısmını ortadan kaldıracağını söylediği aktarıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.