Dünyanın en gözde başkenti seçilen Viyana, beş santimetre kar yağışına teslim oldu

Viyana’daki kış havası şu anda trafikte aksamalara, yollarda ve toplu taşıma araçlarında gecikmelere neden oluyor. Sokakların üç gündür temizlenmemesi, yaşanabilir şehir unvanının sorgulanmasına neden oluyor.

Dünyanın en gözde başkenti seçilen Viyana, beş santimetre kar yağışına teslim oldu

Karlı hafta sonunun ardından çarşamba sabahı Viyana’da yeniden az miktarda kar yağdı. Viyana toplu taşıma güzergahlarındaki çok sayıda otobüs ve tramvay hattında gecikme yaşandı.

ÖBB’nin haberine göre, Tullnerfeld tren istasyonu ile Viyana Hütteldorf/Wien Meidling arasında da makas arızası nedeniyle tren seferleri yapılamadı. Trenler sabah saatlerinde Rekawinkel tren istasyonundan yönlendirildi. Tullnerfeld tren istasyonu ile Neulengbach arasında ve ayrıca Viyana-Hütteldorf ile Neulengbach arasında yedek demiryolu hizmeti vardı. S 50 hattındaki trenler çalışmadı.

| Haberin videosu

Viyana’da toplu taşımada yine gecikmeler

Wiener Linien, geçen cumartesi gününden bu yana tüm ray temizleme ve kumlama araçlarının yanı sıra ek telsiz araçları ve kontrol araçlarının kış hizmeti için yollarda olduğunu duyurdu. 200 çalışan ve 80 civarında araç mevcut dendi.

Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştığında, tramvay raylarının yanı sıra metro platformları ve istasyon önlerindeki kaldırımlardaki karı temizlemek için temizleme araçları görevlendiriliyor. MA 48 genellikle yolların temizlenmesinden sorumlu. Taşımacılık şirketi, Wiener Linien’in otobüs ve otobüslerin iyi bir ilerleme kaydedebilmesi için gerekirse yol temizlemeyi ve çok fazla kar birikmiş otobüs duraklarını temizlemeyi desteklediğini söyledi.

Viyana’da ev sahipleri genellikle mülklerinin önündeki kaldırımı temizlemekle yükümlü. Bu, duraklar dahil olmak üzere kaldırımın tüm derinliği için ve her gün sabah 6’dan akşam 22’ye kadar geçerlidir. Yapısal olarak ayrı duraklar varsa Wiener Linien bunların temizlenmesinden sorumludur.

Kentte ana caddeler temizlenirken, ara sokaklardaki temizlenmeyen karlar, soğuk hava koşulları nedeniyle buz tutmuş halde.

İşlerine bisikletle giden Viyanalıların özellikle zorluk çektiği görülürken, çok sayıda buzlu kaldırım ve sokaklar nedeniyle küçük kazalar meydana gelmekte. | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.