Ebeveynlerin Viyana’da kızlarına yıllarca işkence yaptığı iddia edildi

23 yaşındaki bir kadın, yıllar süren işkencenin ardından Viyana’da anne ve babası hakkında şikâyette bulundu. İkili tutuklandıklarında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Ebeveynlerin Viyana’da kızlarına yıllarca işkence yaptığı iddia edildi

Cumartesi akşamı Viyana-Döbling’de 53 yaşındaki bir adam ve kendisinden bir yaş küçük eşi, sürekli şiddet suçlamasıyla tutuklandı. İl emniyet müdürlüğünün pazar günü yaptığı açıklamaya göre, bu kişilerin kendileriyle birlikte yaşayan kızlarını yıllarca istismar ettikleri iddia ediliyor.

23 yaşındaki kadın daha önce ailesini bir polis karakoluna ihbar etmişti. Kadının çocukluğundan beri ailesinin katı rejiminden muzdarip olduğu ve şiddete maruz kaldığı düşünülüyor. Polis sözcüsü Philipp Haßlinger APA’ya yaptığı açıklamada, kadının yaklaşık on yıl boyunca düzenli olarak dövüldüğünü ve işkence gördüğünü söyledi. Sözlü aşağılamaların da yapıldığı anlaşılıyor. İddiaya göre baba, kızın ya da genç kadının kulak memelerindeki küpeleri koparmış ve kendi standartlarına ve değerlerine uymadığı takdirde onu kemerle tehdit etmiştir. Ayrıca kızın birkaç gün boyunca eve kilitlendiği ve özgürlüğünden mahrum bırakıldığı da iddia ediliyor.

Haßlinger, “Dini ve ideolojik arka planların bir rol oynadığı göz ardı edilemez” dedi. Ebeveynler resmi olarak vatansız, ancak aslen Afganistan’dan geliyorlar. Kız çocuğu ayrıca ikiliyi şiddet tehdidi altında bir bankadan kendisi için kredi çekmek zorunda kalmakla suçluyor.

Ebeveynler 23 yaşındaki kıza işkence yaptıklarını inkâr ediyor

Ebeveynler kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Kriminal polis tarafından sorgulandıktan sonra Josefstadt cezaevine götürüldüler. Devam eden şiddet kullanımı ve özgürlükten mahrum bırakmanın yanı sıra, ağırlaştırılmış gasp ve ağırlaştırılmış zorlama suçlarından da soruşturuluyorlar. 23 yaşındaki kadın şu anda bir kadın sığınma evinde kalıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 28.05.2023
Düzenleme: 28.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.