Elma soymak için çakı bile taşınamayacak

Viyana-Favoriten ilçesinde şiddeti önlemesi düşünülen yeni bir yasal zorunluluk geliyor.

Elma soymak için çakı bile taşınamayacak

Birkaç gün önce İçişleri Bakanı Karner, Reumannplatz’ta silah yasağı bölgesi planlarını açıkladı. Yönetmelik artık yürürlüğe giriyor.

Viyana polisi Reumannplatz’ta silahların yasaklandığı bir bölge kuruyor denilen açıklamada, yönetmelik önümüzdeki Cumartesi sabah 8.00’den itibaren yürürlüğe girecek. Bölge, Platz der Kulturen ile Reumannplatz arasındaki alanı kapsıyor.

Yönetmelik, korumanın amacını, istisnaları, uygulama kapsamını (yer ve zaman açısından), kamu güvenliği hizmet kuruluşlarının yetkilerini, ihlal halinde cezai tedbirleri ve yer planını içeriyor. Öngörülen silah yasağı bölgesi 30 Haziran 2024’te sona erecek. O zamana kadar pazartesiden pazara, gece yarısından gece yarısına kadar geçerlidir.

Yönetmelik istisnalar içeriyor

Polisin bir açıklamada açıkladığı gibi, silah yasağı bölgesinde sadece silahlar değil aynı zamanda tehlikeli nesneler de yasaktır; yani uygun olan ve koşullar altında insanlara veya mallara karşı şiddet uygulamak için kullanılan tehlikeli nesneler. Bu ifade, tehlikeli maddelerin bulunduğu silahların yasaklandığı bölgeye girmenin mutlak olarak yasak olduğu anlamına gelmez; ancak böyle bir maddeyi taşıyan kişinin, onu yanında taşımak için anlaşılır ve hukuka uygun bir neden sunabilmesi gerekir.

‘Silah Yasağı Bölgesi’: Silah ve silah benzeri eşyaların taşınmasının yasak olduğu sınırlı bir alandır. Polis bu alanda kontroller yapabilir, silahlara el koyabilir ve para cezaları uygulayabilir. Yasa, insana zarar verebilecek küçük büyük kesici aletleri kapsamaktadır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 28.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.