Enerji tedarikçisi Wien Energie 275 Euro’ya kadar geri para ödeyecek

Viyana Belediyesi bünyesindeki Wien Energie şirketi, 2022 sonbaharında fiyat değişiklikleriyle birlikte otomatik tarife değişikliği yapmıştı. Ancak bunun haksız olduğunu ileri süren Tüketici Bilgilendirme Derneği [VKI], abonelerin paralarını geri ödenmesini sağladı. Hemen müracaat edebilirsiniz…

Enerji tedarikçisi Wien Energie 275 Euro’ya kadar geri para ödeyecek

Enerji tedarikçisinin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre ortalama bir hane 275 Euro’ya kadar geri ödeme alabilecek. Etkilenenler Haziran 2024 sonuna kadar geri ödeme için başvurabilirler. Wien Energie, etkilenen tüm aktif müşterilerini önümüzdeki günlerde bilgilendirecek.

Wien Energie ve VKI bir anlaşmaya varmıştı

Bildirildiği üzere, enerji tedarikçisi ve Tüketici Bilgilendirme Derneği (VKI) bir anlaşmaya varmıştı. Tazminat ödemesinin miktarı sözleşme türüne ve tüketime bağlı olacak: ortalama 2.000 kilovat saat elektrik tüketen bir haneye 75 Euro’ya kadar; 8.000 kilovat saat gaz tüketen bir haneye ise 200 Euro’ya kadar geri ödeme yapılabilecek.

“Optima” tarifesinde 31 Ağustos 2022 tarihinde geçerli bir enerji tedarik sözleşmesi olan tüm elektrik ve gaz müşterileri bu haktan yararlanabilecektir. Tarife değişikliğinden etkilenen Wien Energie’nin eski müşterileri de tazminat ödenmesi için başvurabilirler. Başvurular https://verbraucherrecht.at/wienenergie-aktion2024 adresinden hemen yapılabilir. Alternatif olarak, etkilenenler bir Wien Energie hizmet merkezine başvurabilirler.

Wien Energie müşterileri şimdi ne kadar geri alacaklar

Tüketici Bilgilendirme Derneği (VKI) tarafından yapılan basın açıklamasında, Wien Energie’nin 2022 yılında, şirketten gelen bir mektuba yanıt vermeyen müşterilerin mevcut sözleşmelerini otomatik olarak dönüştürdüğü bildirildi. Aynı zamanda, hüküm ve koşullar, fiyat değişikliklerinin tüketicilere basitçe aktarılacağı şekilde ayarlandı. Sadece değişikliğe aktif olarak itiraz eden müşteriler önceki tarifelerinde kaldı. Bu prosedür, Sosyal İşler Bakanlığı adına Wien Energie’yi mahkemeye veren VKI’ye çok sayıda şikayete yol açmıştı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 25.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.