FPÖ, “Avrupalılar için Avrupa” mitingini, Avrupalı olmayanlar arasında yaptı

FPÖ, “Avrupalılar için Avrupa” mitingini, Avrupalı olmayanlar arasında yaptı

Avusturya vatandaşları 9 Haziran’da 2024’da oy kullanmak üzere sabah 07.00 ile 17.00 saatleri arasında sandığa gidecekler.

Türk vatandaşlarının oy kullanamadığı seçimler sonucunda, Avusturya 20 milletvekili gönderecek.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi [FPÖ], Cuma günü 10. Viyana Bölgesi Viktor-Adler-Platz’da AB seçimleri kapsamında bir miting düzenledi.

Göçmenlerin yoğun yaşadığı Favoriten ilçesinin Favoriten Caddesi’nde miting yapan FPÖ, AB seçim kampanya sloganı, “Avrupalılar için Avrupa” olarak pankartlarda duyurulurken, mitingin yapıldığı Favoriten Caddesi’nden gecen her on kişiden yedisinin AB ve dolayısıyla Avusturya vatandaşı olmadığı gözden kaçırıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde, Almanya’da yaşanan saldırının bir benzerinin yaşanmaması için, mitingin etrafı bariyerlerle çevrildi.

Göçmenlerin kalbi olarak bilinen Favoriten Caddesi’nde göçmenleri dışlayan; “Avrupalılar için Avrupa” sloganın öne çıkartılması, miting bölgedeki göçmenler tarafından pasif tepkiye neden oldu.

FPÖ’nün AB seçimlerindeki liste başı adayı Harald Vilimsky, Almanya’da bir sığınmacı tarafından öldürülen polis memurunu işaret etmesi, miting boyunca mültecilerin geri gönderilmesi ve ülkeye mülteci alınmaması gerektiğini kürsüden konuşma yapan her FPÖ’lü tarafından dile getirildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.