FPÖ, Viyana Eyaletinde Türk seçmenin oylarına talip

Aşırı sağcı parti FPÖ, suça bulaşmış sığınmacıları hedefe koyarken, Türkiye göçmenlerini övmek zorunda kaldı. Viyana eyaletinde Türkiye göçmenlerinin oylarını garanti gören SPÖ’ye karşı, FPÖ yeni bir stratejik yol izleyeceğe benziyor.

FPÖ, Viyana Eyaletinde Türk seçmenin oylarına talip

Avusturya Özgürlük Partisi [Freiheitliche Partei Österreichs] FPÖ Viyana Eyalet Başkanı Dominik Nepp, yaptığı konuşmada ilk defa Türkiye’den gelen göçmenler hakkında olumlu sözler sarf etti.

Viyana-Favoriten ilçesinde artan sokak kavgalarının ülke gündemine gelmesi ve ilçeye daha fazla polis gücü takviyesinin istenmesi, federal hükümetin dikkatini göçmenlerin yoğun yaşadığı bölgeye çekti.

| FPÖ Viyana Eyalet Başkanı Dominik Nepp’in konuşması: 

 

Viyana’da herkesin bildiği ancak dile getirmek istemediği bir gettolaşma, sığınmacılarında aynı bölgede kendilerini güvende hissetmeleriyle birlikte, Favoriten ilçesi adeta kurtarılmış bölge statüsü görmeye başladı.

Birkaç yıl önce “Haziran olayları” olarak bilinen ve dört gün süren sokak çatışmaları, neredeyse Türk-Kürt savaşı olarak nitelendirilecekti. İstihbarat birimler tarafından yönlendirilen ve halen aramızda gezen bazı kişiler tarafından palazlandırılan “Haziran Favoriten” olayları, planlanan uç noktalara gelmeden engellendi ve sükûnet sağlandı.

Aynı bölgede şimdiler de suça bulaşmış sığınmacılar üzerinden tüm sığınmacılar ve hatta göçmenler, yerli halka hedef gösterilmektedir.

Dört yıl önce Favoriten caddesinde miting yapan FPÖ’lü liderler, miting sahnesinin hemen arkasındaki “Türkis” restoranda döner yiyip, yanında rakı içiyor ve kürsüye çıktıklarında ise Türkiye kökenli göçmenlere saldırıyorlardı.

Bizzat Virgül tarafından fotoğraflanan ve haber yapılan gelişmede, FPÖ’lü siyasetçi Türk restoranında yemek yedikten sonra kürsüden, “Kur’an Korona’dan daha tehlikeli” diyebiliyordu.

FPÖ: Türkler Almanca biliyor, entegre oldular

Suça bulaşmış Suriyeli ve Afgan gençleri linç etmek için geçmişte linç ettikleri eski Yugoslavya ve Türkiye göçmenlerini kullanıyorlar.

FPÖ Viyana Eyalet Başkanı Dominik Nepp konuşmasında, eski Yugoslavya ve Türkiye göçmenlerine ithafen, “onlar Almanca konuşuyorlar, entegre oldular” diyor. Bir önceki mitinginde, Türkleri belediye evlerinden çıkaracağız, öncelik Avusturya vatandaşların olacak diyen Dominik Nepp değil miydi?

FPÖ, göçmenlerden oy devşirmeye çalışıyor. Ancak faşist bir parti olarak nitelemiş olsak da kendisine Sosyal Demokrat Parti diyen SPÖ’den farklı davranarak göçmenler için bir reaksiyon gösteriyor…

SPÖ, göçmenleri mutlak oy potansiyeli olarak görmeye devam ediyor. Göçmenlerde SPÖ’yü kurtarıcı olarak görüyor-du…

Bugün diğer etnik göçmen grupların yanı sıra, Türkiye göçmenleri arasında aşırı sağcı parti FPÖ’ye oy verilmesi konusunda örgütlü çalışma yürütülmesini savunanların sayısının artması, SPÖ’nün göç ve göçmenler konusunda özellikle Viyana eyaletinde aşırı sağcı FPÖ’nün daha da sağına düşmesinden kaynaklanmaktadır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 20.03.2024
Düzenleme: 20.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.