Genç çeteler Viyana’da terör estiriyor

Viyana’nın çeşitli bölgelerinde gençler arasında artan şiddet giderek daha büyük bir sorun haline geliyor. Ancak bir bölge artık çocuk suçlarına karşı savaş ilan ediyor.

Genç çeteler Viyana’da terör estiriyor

Aşırı şiddet, ayaklanmalar, mülke zarar verme ve saldırılar – acımasız gençlik çeteleri geçmişte federal başkentin çeşitli bölgelerinde düzenli olarak manşetlere çıktı. Suçların sayısı da 2013’ten 2022’ye çok fazla derecede arttı.

| Kitlesel kavga görüntüleri 

Mariahilf’teki Christian-Broda-Platz civarında, son zamanlarda bölge sakinlerine korkuyu öğreten gençlik grupları arasında çim savaşları yaşandı. Öğrenciler arasındaki kavgalar ve saldırılar Liesing bölgesini nefes nefese bıraktı. Sadece birkaç hafta önce Handelskai tren istasyonu çevresinde şiddet tırmandı. Acımasız gençler arasındaki çete kavgası Millennium City alışveriş merkezinde bile kitlesel paniğe yol açtı.

Acımasız gençlik çetelerinin uzun listesi

Donaustadt bölgesi de sıklıkla acımasız gençlik çetelerine de sahne oluyordu. Seestadt Aspern çevresindeki Bubi birliği, operasyonlarla polisi tetikte tuttu. Hirschstetten ve Essling bölgelerinde tüm mahalleler terörize edildi. Silahlı soygunun en genç faili henüz 13 yaşındaydı! Yaşanan şiddet olaylarının ardından 22. ilçedeki ilçe meclisi tepki gösterdi ve şimdi harekete geçmeye çalışıyor.

Gençlik çeteleri: şehrin diğer bölgelerindeki olaylar

Şu anda Essling’deki “Junge Box”la ilgili artan sayıda olay yaşanıyor.

Viyana’nın bütün mahallesi gençlik çetelerinden korkuyor

Mariahilf’teki Christian-Broda-Platz’da günlük yaşam: Uyuşturucu bağımlıları, alkolikler, tacirler ve kemer sallayan gençler burada sokaklarda dolaşıyor. Kavgaların ve zorbalığın meydana gelmesi alışılmadık bir durum değil. Bazı insanlar bütün geceyi burada geçiriyor.

Donaustadt: Gezici gençlik çalışmaları için 170.000 euro daha fazla ödenek

Fair Play ekibinin kadrosu yalnızca Ocak 2024’te artırıldı. Ekibin çalışma saatleri de artırılarak, mümkün olduğunca cuma ve cumartesi akşamları düzenli olarak sahada bulunarak gençlerin dikkatini gürültü ve çöp sorunlarına çekiyorlar.

Bölge ayrıca gezici gençlik çalışmalarına ayrılan bütçeyi toplam 170.300 euro artırdı. Bu, bu yıl eğitim ve gençlik alanlarına toplam 1,7 milyon Euro’dan fazla kaynak ayrıldığı anlamına geliyor. Özellikle Donaustadt’ta, Hirschstetten, Essling, Aspern ve Stadlau ilçelerinde ve Seestadt’ta yeni konut binaları inşa ediliyor ve giderek daha fazla genç, kamusal alanlardaki eğlence fırsatlarından yararlanıyor.

Bölge lideri Ernst Nevrivy (SPÖ), nüfus artışı nedeniyle gençlik çalışmalarının arttırılması gerektiğini söyledi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 27.02.2024
Düzenleme: 27.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.