Güç mücadelesi ve uyuşturucu kaçakçılığı | Viyana Reumannplatz’ın karanlık tarafı

Son haftalarda Viyana’nın gözde bölgelerinde yaşanan birçok çatışma kanlı bıçaklı saldırılarla sonuçlandı. Polis artık Reumannplatz ile Keplerplatz arasında her dakika devriye geziyor.

Güç mücadelesi ve uyuşturucu kaçakçılığı | Viyana Reumannplatz’ın karanlık tarafı

Geceleri özellikle Reumannplatz, Viyana’nın 10. bölgesinin karanlık yüzünü gösteriyor. Daha birkaç gün önce ünlü Tichy dondurma dükkanının önünde bir askeri görevliye, bir grup kadının yardımına koşmak istediği için vahşice bıçaklı saldırı düzenlendi. Yoğun soruşturmalar sonucunda bir şüpheli yakalandı.

| Avusturya devlet televizyonu ORF’in haberi

Güç mücadelesi ve uyuşturucu kaçakçılığı | Viyana Reumannplatz’ın karanlık tarafı

Reumannplatz’taki durum gerginliğini koruyor ve çoğunlukla savaş bölgelerinden kaçan genç erkekler arasındaki çatışmalar artıyor. Yerel bir sosis büfe sahibi, Afganlar, Çeçenler ve Suriyeliler arasındaki güç mücadelesinden bahsediyor: “Bir kişinin size yan gözle bakması yeterli ve olay daha da kızışıyor.” Ayrıca tehdit ediliyor ve kendini korumak adına birçok müşterisine “kardeş” diye hitap ediyor.

Daha fazla polis varlığı ve kontrolü: bölge sakinleri için bir umut ışığı mı?

Avusturya devlet televizyonu ORF’in “Wien aktuell” programı tarafından yapılan yerel bir anketin gösterdiği gibi, polisin varlığına rağmen hâlâ uyuşturucu satılıyor ve gençlerin bıçakları yanlarında. Bir bölge sakini Reumannplatz’taki durumu sert olarak değerlendirmiyor ancak her zaman bıçaklanmaya karşı koruma yeleği giyiyor. Yoğun polis kontrolleri bölge sakinleri tarafından olumlu karşılanıyor ancak sorunlar çözülmekten çok uzak.| ©DerVirgül

Yayınlama: 24.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.