Haberimizden sonra Viyana Belediyesi’nden yardım açıklaması

[Ludwig’in Viyana belediyesi, Fatma Şahin’in Gaziantep belediyesine yardım edecek mi?] haberimizden üç saat sonra Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig bir açıklama yaparak, yardım kararı aldıklarını duyurdu. Yardımın miktarı ve şekli hakkında bilgi vermedi…

Haberimizden sonra Viyana Belediyesi’nden yardım açıklaması

İki gün önce, Geleceğin Sosyal Avusturyası Partisi [SÖZ], Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’e [SPÖ] çağrıda bulunarak, Türkiye’de meydana gelen depreme daha duyarlı olmasını istemişti.

Ancak aradan gecen dokuz gün boyunca, her fırsatta Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olunduğuna atıfta bulunan Viyana belediyesinden, Türkiye’deki depremle ilgili kayda değer bir açıklama ve yardım yapılacağı konusunda bir açıklama gelmemişti.

Ludwig’in Viyana belediyesi, Fatma Şahin’in Gaziantep belediyesine yardım edecek mi?

Der Virgül, Avusturya Gündem ve Avrupa Medya tarafından bugün saat 10:21 ‘de yayınladığımız, “Ludwig’in Viyana belediyesi, Fatma Şahin’in Gaziantep belediyesine yardım edecek mi?” haberi ses getirerek, haberden yaklaşık üç saat sonra Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’ten bir açıklama geldi.

Açıklamada deprem bölgesine yardım edileceğini söyleyen Ludwig, yardımın nasıl ve hangi şekilde yapılacağı konusunda ayrıntı bilgi vermediği görüldü.

Muhtemelen ani alınan yardım kararının, eyalet hükümeti üyeleriyle konuşulduktan sonra miktar ve yöntemi şeklinde bir açıklama yapılacağı zannediliyor.

Yayınladığımız haber şöyleydi: 

Ludwig’in Viyana belediyesi, Fatma Şahin’in Gaziantep belediyesine yardım edecek mi?

Adem Hüyük 

“Viyana’nın gurur duyabileceğimiz uzun bir insani geleneği var: Macaristan krizinden ve Yugoslavya’daki iç savaştan Orta Doğu’daki çatışmalara kadar insanlar Viyana’dan koruma ve yardım buldular. Ve yine Ukrayna’dan bugün bize ulaşan görüntüler bizleri derinden sarsıyor. Viyana, ihtiyacı olan insanlara yardım etmeye hazır. Hemen bugün Viyana’dan Ukrayna’ya tıbbi malzeme ilk yardım sevkiyatları başlayacak ve devam edecek…”

Bu açıklama Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’ [SPÖ] ait. Ayrıca 2020’nin son günlerinde Hırvatistan’da meydana gelen ve etkisinin Viyana’da dahi hissedilen depreme de Viyana Belediyesi kayıtsız kalmayarak yardım elini uzatmıştır…

Kardeş gibi iki belediye

Viyana belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında iyi ilişkiler olduğu, iki belediye arasındaki görüşme trafiğinden anlaşılmaktadır.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in [SPÖ] Haziran 2022 Türkiye ziyaretinde, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir araya gelmişti.

Ayrıca Ludwig, Türkiye’ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ikili bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Viyana Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki iyi ilişkiler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ekim 2022’de Viyana’da düzenlenen uluslararası “EBRD Yeşil Kentler Yıllık Konferansı”na katılmasıyla daha da derinlik kazanmıştır.

Fatma Şahin Avusturya ziyaretinde, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’i ziyaret etmiştir. Görüşmeden basın yansıyan bilgilerde; “Görüşmede gastronomi başta olmak üzere çevreci yatırımlar, kardeş şehir çalışmaları, ortak yürütülebilecek projeler hakkında bilgi alışverişi yapıldı” dendi..

İyi ilişkilerin devamı olarak, Viyana’daki Türk restoran işletmecilerinden oluşan bir grup, Viyana belediyesi gözetiminde Gaziantep’e gitmiş, gastronomi alanında iş birliği yapıldığı ileri sürülmüştü.

Gaziantep’e yardım yapılacak mı? Yahut yardım yapıldı mı?

Bütün bu iyi ilişkiler ışığında, Gaziantep’i de kapsayan korkunç deprem sonrasında gözler, Viyana belediyesine, dolayısıyla Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’e çevrilmiş durumda. Yaklaşık yüz bin Türkiye kökenlinin yaşadığı başkent belediyesi ve eyalet hükümeti, deprem bölgesine somut olarak bir yardım yaptı mı? | © DerVirgül

Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Sonemin dedi ki:

    Der virgülün gücü

  2. Soney dedi ki:

    Der virgülün yaptığı haberle arkasından belediye başkanın 2 milyon Euro yapması Der Virgülün gücü ve bu da takdire değer