Harun, “çifte evlilik” nedeniyle Avusturya vatandaşlığı alamıyor | Hapse girebilir!

Viyana’da yaşayan Harun, 2022 yılında vatandaşlık başvurusunda bulundu. Ancak Viyana göçmenlik ofisi MA35 onu iki eşlilikle suçluyor.

Harun, “çifte evlilik” nedeniyle Avusturya vatandaşlığı alamıyor | Hapse girebilir!

“Heute” gazetesinde yer alan habere göre, ismi Harun olarak editörler tarafından değiştirilen bir göçmen, Avusturya vatandaşlığına müracaat ettiğine adeta pişman oldu.

Harun, Mısır’da doğdu ve 2008’den beri Viyana’da yaşıyor. Haziran 2022’de vatandaşlık başvurusunda bulunmaya karar verdi. 18 ay sonra başvurusu reddedildi; hatta şimdi Avusturya’da kesinlikle yasak olan çifte evlilikle suçlanıyor.

Evlilikler

Arka plan: Şu anda 38 yaşında olan adam Nisan 2010’da Viyana’da ilk kez “Evlendim” dedi.

Haziran 2011’in başında boşandı – boşanma nihayet Haziran 2012’de sonuçlandı. Ancak Ekim 2011’de – boşanma ile nihai boşanma arasında – tekrar evlendi. Harun bu kez kendi ülkesi Mısır’da evlendi.

Göçmenlik dairesine göre sorun şu: “Beyefendi ifadesinde, yeniden evlenmeden önce son tarihi beklemesi gerektiğini bilmediğini belirtti.” MA35’e göre bu durum, boşanma kesinleşmeden önce yeniden evlendiği gerçeğini değiştirmiyor. İki eşlilik Avusturya yasalarına aykırıdır ve vatandaşlığa kabul edilmenin önünde bir engeldir. “Heute” gazetesinin sorusuna yanıt veren belediye dairesi, “Ceza Kanunu’nun 192. maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık” dedi.

Harun sulh hakiminin kararından şikayetçi oldu ve hakkındaki ciddi iddialara karşı kendini savunuyor. Harun hakkındaki iddialar doğrulanırsa, üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Viyana’da yaşayan adam için bu bir skandaldır – aslında sadece vatandaşlık başvurusunda bulunmak istemişti.| ©DerVirgül

Yayınlama: 20.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.