İsrail’e tam destek veren Avusturya billboardlarında Özgür Gazze [#FreeGaza]

Filistinlileri desteklemenin, Hamas’ı desteklemekle eş değer sayılmaya çalışıldığı Avusturya’da, sokaklardaki reklam panolarına SÖZ parti imzalı, #FreeGaza afişleri asıldı.

İsrail’e tam destek veren Avusturya billboardlarında Özgür Gazze [#FreeGaza]

İsrail – Hamas savaşında İsrail’e tam destek sunduğunu ve bunu başbakanlık ve dışişleri bakanlığı binasına İsrail bayrağı asarak gösteren Avusturya, Filistinlilere destek gösterilerine de kısıtlamalar getirdiği biliniyor.

Ayrıca Hamas örgütü, Avusturya tarafından terör örgütü olarak tanımlanmaktadır.

İsrail’in saldırıları sonucu binlerce sivil halkın öldürülmesine sessiz kalınan ülkede siyasiler Filistinlilere karşı mesafeli durmayı tercih ediyorlar.

Birçok Filistin yanlısı gösterinin yasaklandığı ülkede, yine de İsrail ve saldırgan politikaları protesto edilmeye ve kamuoyu yaratılmaya çalışıldığı görülüyor.

#FreeGaza

Başkent Viyana sokaklarındaki billboardlar, SÖZ Parti imzasıyla Özgür Gazze [#FreeGaza] yazılı afişler asıldı.

Reklam panolarına Özgür Gazze sloganını yazdıran SÖZ Partisi, yoğunlukla göçmenlerin faaliyet gösterdiği Avusturya ana yasası uyarınca siyasi bir partidir. Almanca (Soziales Österreichs der Zukunft] olarak telaffuz edilen partinin Türkçe olarak, ‘’Geleceğin Sosyal Avusturyası’’ anlamına gelmektedir. Partinin kısaltılması ise SÖZ olarak tanımlanmaktadır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.11.2023
Düzenleme: 15.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.