Kara gün | Viyana’da cuma günü beş kadın öldürüldü!

Avukat anne ve 13 yaşındaki kızı dairelerinde öldürülmüş olarak bulundu. Aynı günün akşamında, bir Afgan tarafından bir masaj salonunda üç kadın öldürüldü. Muhalefet partileri hükümete eleştirerek; “Avusturya’nın onayladığı İstanbul Sözleşmesi ciddiye alınmalı ve burada yer alan tedbirler uygulanmalıdır” açıklamasında bulundu.

Kara gün | Viyana’da cuma günü beş kadın öldürüldü!

Cuma günü Viyana’da sadece bir günde beş kadının ölümüyle sonuçlandı.

Cuma sabahı saat 07.20 sıralarında Wiener Landstrasse’deki bir apartman dairesinde iki cansız kadın bulundu.

Bir akraba endişelendiği için polise haber vermişti. Polis daha sonra daireyi açtı ve ikisinin cesetlerini buldu. Polise göre, bu kişi 51 yaşında bir avukat kadın ve 13 yaşındaki kızıydı. Her ikisinin de öldürüldüğü doğrulandı.

Viyana’da bir üç kadının ölümü: gerekçe olarak onurun aşağılanması mı?

Cuma akşamı Asya erotik stüdyosunda çalışan üç kadın bıçaklanarak öldürüldü.

Üç kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetinin baş şüphelisi 27 yaşındaki bir Afgan.

Şüpheli olay sonarında, Asya erotik stüdyosunun hemen yakınında yapılan acil aramanın sonucunda yakalandı. Adam bir çalılığın içine saklanmıştı. Polis geldiğinde bile bıçağını bırakmayı reddetti. Buna karşın yetkililer bir şok silahı kullandı ve tutuklamayı başardı.

2022’den bu yana Avusturya’ya sığınma başvurusunda bulunan adamın amacı hakkında yalnızca spekülasyon yapabiliriz.

“Bir teori: Adamın erotik stüdyoya günün son konuğu olarak girdiği söyleniyor. Yalnız olan kadınlar Afgan genci geri çevirdiler, o da saldırdı.”

27 yaşındaki genç canice üçlüyü onlarca kez bıçakladığı söyleniyor.

Polis sözcüsü Philipp Haßlinger, yaptığı acıklamada, “Suçun nasıl işlendiğini ancak şüpheliyi veya diğer tanıkları sorguladıktan sonra bileceğiz. 27 yaşındaki kişi şu anda sorgulanıyor” dedi.

Erotik stüdyoda katliam

Suçun erotik stüdyonun sadece bir odasında değil, birçok odasında işlendiği söyleniyor. Müfettişler korkunç görüntülerden bahsediyor. Kadınların o kadar kötü dövüldüğü söylendi ki başlangıçta kimlik tespiti mümkün olmadı dendi.

27 yaşındaki kişinin uyuşturucu etkisi altında olup olmadığı ya da suçun tam olarak nasıl işlendiği henüz bilinmiyor.

Kriz toplantısı gerekli

Ana muhalefet SPÖ Federal Kadın Kolları Başkanı Eva-Maria Holzleitner, son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine federal hükümete seslenerek yanıt verdi. Bir yayında, bir kriz toplantısı ve şiddete karşı koruma için ulusal eylem planı yapılması çağrısında bulundu: “Öldürülen kadınların yasını tutuyoruz, hayatta kalanları düşünüyoruz ve şiddete karşı koruma amaçlı bir ulusal eylem planının hayata geçirilmesi için çağrıda bulunuyoruz.” Avusturya’da kadınların hayatlarını koruyun.” Avusturya’da her üç kadından biri şiddetten etkileniyor, giriş yasaklarının sayısı her yıl artıyor ve kadın cinayetlerinin sayısı Avrupa’da en yüksek seviyede: “Acil eyleme geçilmesi gerekiyor.”

Kara gün

Avusturya’nın onayladığı İstanbul Sözleşmesi ciddiye alınmalı ve burada yer alan tedbirler uygulanmalıdır. Holzleitner sözlerini “Dün Avusturya’daki kadınlar için kara bir gündü” diye tamamladı.

Hükümetin yaptırdığı bir araştırmaya göre, Avusturya’da 2010-2020 yılları arasında 319 kadın öldürüldü. Cinayetlerin çoğunun erkek partner ya da eski partner tarafından işlendiği belirtildi.|©DerVirgül

Yayınlama: 24.02.2024
Düzenleme: 24.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.