“Kırmızı Kutu” | Perşembe gününden itibaren ücretsiz verilecek

Perşembe gününden itibaren Viyana’daki tüm Bipa mağazalarında ihtiyaç sahibi kız çocuklarına ve kadınlara ücretsiz regl ürünleri sunulacak.

“Kırmızı Kutu” | Perşembe gününden itibaren ücretsiz verilecek

“Kırmızı Kutu” için birer çeyreklik kupon kitapçıkları artık Viyana’daki sosyal marketlerden, gençlik merkezlerinden, FEM ve FEM South kadın sağlığı merkezlerinden ve First Love danışma merkezinden alınabilecek. Viyana Belediyesi çarşamba günü yaptığı açıklamada, kızların ve kadınların ayda bir kez Viyana’daki bir BIPA şubesinden ücretsiz olarak bir kutu alabileceklerini duyurdu.

“Kırmızı Kutu”: Perşembe gününden itibaren ihtiyaç sahipleri için ücretsiz periyodik ürünler
Kızlar ve kadınlar bu kuponlarla Viyana’daki tüm BIPA şubelerinden “Kırmızı Kutu” olarak işaretlenmiş BI COMFORT markalı tamponları veya hijyenik pedleri alabilirler. Bunun için adet görenlerin kupon kitapçığı ve ürünle birlikte kasaya gitmeleri yeterlidir. Destekçiler ayrıca, 50 senti regl yoksulluğuyla mücadeleye gidecek olan özel olarak tasarlanmış “Kırmızı Kutulardan” da satın alabilirler.

Üç aylık bir süre boyunca – Rewe’nin bir parçası olarak Bipa ile de işbirliği içinde – Viyana-Brigittenau’daki bir pilot projede yaklaşık 80.000 tampon ve 95.000 hijyenik ped kızlara ve kadınlara sunuldu. Viyana Belediyesi tarafından desteklenen başarılı kampanyanın ardından “Kırmızı Kutu” şimdi tüm şehre yayıldı.

Dönem yoksulluğu Viyana’da da bir sorun

Belediye Başkan Yardımcısı ve Kadınlardan Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Kathrin Gaál (SPÖ), “dönem yoksulluğu Viyana’da da bir sorun. Hiçbir kadın ya da kız çocuğu tampon ve ped alacak parası olup olmadığı sorusuyla karşı karşıya kalmamalıdır. Bu temel bir ihtiyaçtır” dedi.

Viyana’nın sosyal ve sağlık meclis üyesi Peter Hacker (SPÖ) da yoksulluğun birçok yönü olduğunu belirtti. Hacker, “‘Kırmızı Kutu’ ile her Avro’yu üç kez çevirmek zorunda olan kız çocuklarını ve kadınları destekliyoruz” dedi. Genel Müdür Markus Geyer, Bipa’nın bu projeyle sosyal sorumluluk taşımak istediğini söyledi. Bipa ayrıca Diakonie’nin anne-bebek sosyal odası MaBa’ya kadın bedeni ve menstrüasyonla ilgili eğitim formatlarını desteklemek üzere 5.000 Euro bağışladı.

Bir kadının hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu 17.000 tampon veya ped

Bir kadın hayatı boyunca 17.000 tampon ya da pede ihtiyaç duyar. Bunların maliyeti, belediyenin daha önce hesapladığı gibi, yaklaşık 3.000 avroya ulaşıyor. Birçokları için regl dönemi büyük bir mali yüktür. Regl fakiri olan, yani regl ürünlerini zorlukla alabilen ya da hiç alamayan kız çocukları ve kadınlar, genellikle artık bez ya da tuvalet kağıdı gibi hijyenik olmayan ve sağlıksız alternatiflere başvurmaktadır.

Tüm bilgiler ve kupon kitapçıklarının temin edilebileceği yerler bu adreste: www.wien.gv.at/rote-box | DerVirgül

Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.