Market ve Mağaza çalışanları, daha fazla ücret için Viyana’da gösteri yaptı

Perakende işçileri için toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesinde Viyana ve Salzburg’da gösteriler yapıldı. Metal işçileri arasında kesintiye uğrayan görüşmelerin ardından şimdi grev gündemde.

Market ve Mağaza çalışanları, daha fazla ücret için Viyana’da gösteri yaptı

Perakende işçileri daha fazla ücret için salı günü Viyana ve Salzburg’da gösteri yaptı. Sendika yüzde 11’lik ücret artışı talebini duyurdu. Ancak perakende sektöründeki işverenlerden henüz bir teklif gelmedi.

Perakende çalışanları daha fazla ücret için Viyana’da gösteri yaptı

Bayilerdeki bir sonraki toplu iş sözleşmesi turu perşembe günü. Viyana’da çalışan temsilcileri ve çalışanlar, taleplerini daha fazla öne çıkarmak için saat 11.00’den bu yana şehir merkezinde yürüyüş yapıyor. Son miting öğle yemeğinde Kärntner Straße’nin köşesindeki operada gerçekleşti. İşveren baş müzakerecisi ve ticaret başkanı Rainer Trefelik’in tam burada bir moda mağazası var.

Satışların azaldığına işaret eden ticari noktalar

Müzakerelerde perakendeciler satışların düştüğüne, istihdam rakamlarının düştüğüne ve iflasların arttığına işaret ediyor. Trefelik, yılın ilk yarısında 483 perakende iflasın yaşandığını ve bu durumun sektörü iflas istatistiklerinde en üst sıraya koyduğunu söyledi. Kika/Leiner, Forstinger, Gerry Weber, Reno gibi tanınmış perakendeciler ve Sport 2000 kooperatifi Zentrasport bu yıl iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Perakende ticarette reel olarak yüzde 3,5 düşüş kaydedildi

Avusturya İstatistik Kurumu’nun yakın zamanda yaptığı açıklamaya göre, Ocak ayından Eylül ayına kadar Avusturya’da perakende satış geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,5 oranında gerçek bir düşüş kaydetti. İstihdam edilen kişi sayısı önceki yıla kıyasla 1.700 kişi düştü – ticaret birliğinin genel müdürü Rainer Will “ve bunun bu eğilimin sonu olmadığından korkuyoruz” diyor.

Sendika tek seferlik ödemeleri reddediyor

İşverenler salı günü düzenlediği basın toplantısında, “Sendikanın bir sonraki müzakere turunda bize yönelik bir adım atmaya hazır olmasını bekliyorum” dedi. İşveren temsilcisi, “Yaratıcı çözümler elbette tek seferlik ödemeler anlamına da geliyor. Bu, şu anda çok zor kazanç durumunda olan şirketlere yardımcı oluyor, ancak çalışanlar da bundan yararlanıyor” dedi. Sendika, perakende sektöründeki yaklaşık 430.000 çalışana tek seferlik ödeme yapılmasını reddediyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 14.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.