Metro kapısında sıkışan Viyanalıya 14 bin Euro

Metro kapısında sıkışan Viyanalıya 14 bin Euro

Viyana metrosunda yaşanan bir kaza sonucu omuzundan ve kolundan yaralanan yolcu, şehir için toplu taşımadan sorumlu Wiener Linien’den 14.000 euro tazminat aldı.

Metronun harekete geçtiğini bildiren uyarı anonsu, kapılardaki ışıkların yanıp sönmesi ve bip sesi duyulmasına rağmen çoğu yolcunun metroya bindiği bilinmekte.

Metronun hareket uyarılarının verildiği son anda bir Viyanalı metroya atladı ve kapıların kapanması nedeniyle yaralandı. Wiener Linien’den yıllık bilet sahibi olan Viyanalı, kurumu mahkemeye verdi.

Kapıların koruyucu mekanizması çalışmadığı için yaralanan Viyanalıyı, Wiener Linien yolcunun kendi hatası olarak yaptığı savunmayı kaybetti.

Mahkeme; Yolcu kapı eşiğinde durduğu sürece kapıların kapanmayacağını varsaydı. Metro şoförü bunu görebilirdi ama buna rağmen kapıları kapattı. Kapıların kapanma komutu, uyarı sinyallerini tetikledi ancak kapılarda sıkışmayı önleme korumasını tetiklemedi. U4 hattında meydana gelen kazada, kapı bölgesinde dönen adam kolundan ve omzundan yaralanan yolcu tazminat hakkını kazandı.

İlçe Mahkemesi adamın tazminat talebini onadı ve ona 14.000 euro tazminat ödenmesine karar verdi. Viyana bölge mahkemesi de bunu kabul etti. Adam, kapıların kapanmasını bekleyemeyeceği için ihmale katkıda bulunmaktan suçlanamazdı dendi. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.