MUSIAD Avusturya, Avrupa Parlamentosu adaylarıyla görüşüyor

MUSIAD Avusturya, Avrupa Parlamentosu adaylarıyla görüşüyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği [MUSIAD] Avusturya, 9 Haziran’da 2024 tarihinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu Seçimleri kapsamında, Avusturya’dan liste başı aday olan siyasetçilerle ayrı ayrı görüşmeler yapılacağını duyurdu.

Halk Partisi [ÖVP], Sosyal Demokrat Parti [SPÖ], Özgürlük Partisi [FPÖ], Yeni Avusturya ve Liberal Forum [NEOS] ve Yeşiller Partisi gibi siyasi partilerin liste başı adaylarıyla bir araya gelineceği belirtildi.

İlk buluşma Halk Partisi’nin [ÖVP] Avrupa Parlamentosu Seçimleri liste başı adayı Reinhold Lopatka ile gerçekleştiğini kamuoyuyla paylaşan iş inşaları derneği, adaylalar görüşmelerin AB seçimlerinin önemi ve Avusturya’da yaşayanlar üzerindeki etkileri üzerine bilgilenmek amacıyla gerçekleştirmek istendiğini vurguladı.

Reinhold Lopatka ile yapılan görüşmede T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’da yer aldı.

Büyükelçi Ceyhun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; “Türk kökenli Avusturyalılar her geçen gün daha aktif bir şekilde toplumsal yaşama katılmaktalar. Tüm siyasi partiler ile diyaloğa çok değer vermekteler. Ben de Avrupa Parlamentosu’nun eski bir milletvekili olarak haklı bir merakla bu buluşmaya katıldım” ifadelerine yer verdi.

Avusturya ve Avrupa Birliği vatandaşları 9 Haziran 2024’te oy kullanmak üzere sabah 07.00 ile 17.00 saatleri arasında sandığa gidecekler. Yedi parti – ÖVP, SPÖ, FPÖ, Grüne, NEOS, KPÖ ve Liste DNA – 9 Haziran’da yapılacak 2024 AB seçimlerinde oy pusulasında yer alacak.| ©DerVirgül

Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.