Sağcı terörizmden şüpheleniliyor

Viyanalı bir kişinin uluslararası sağcı terörist grup “Fire War Division” üyesi olduğundan şüpheleniliyor. Devlet Koruma ve İstihbarat Müdürlüğü [DSN] görevlileri ev aramaları sırasında Nazi objeleri ve silahları ele geçirdi.

Sağcı terörizmden şüpheleniliyor

Viyana Savcılığı kısa bir süre önce üç adreste arama yapılmasını emretmiş ve bu aramalar sırasında ilgili kanıtlar DSN görevlileri tarafından ele geçirilmiştir. Viyana Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Eyalet Dairesi ve Kobra görev gücü ile birlikte bazı ateşli silahlar, kesici ve delici silahların yanı sıra alarm tabancaları, NS ile ilgili nesneler ve çeşitli veri taşıyıcıları bulundu. Şüpheli hakkında silah yasağı getirildi. Diğer soruşturmalar devam etmekte.

Yangın Savaşı Bölümü’nün somut saldırı planları

DSN’ye göre, “Ateş Savaşı Bölümü “nün saldırılar gerçekleştirmek için somut planları vardı. Grup üyeleri Telegram kanalları üzerinden ağ kurmuş ve antisemitik, ırkçı, Nazileri yücelten, terörist ve şiddet çağrısı yapan içerikler paylaşmışlardır. DSN’ye göre, genel olarak bu grupla ve özel olarak da şüpheliyle ilgili somut bir iç tehdit durumunu doğrulamak henüz mümkün olmamıştır.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner [ÖVP] DSN operasyonunu övdü. Bir önceki yıl 660’tan fazla kişi aşırı sağcı suçlar nedeniyle polise ihbar edilmişti. DSN Direktörü Omar Haijawi-Pirchner’e göre bu vaka, “radikalleşme ve internetin anonimliğinin, soruşturmacılar için son derece zorluklar yaratan tehlikeli bir kombinasyon olduğunu gösteriyor. “|© DerVirgül

Yayınlama: 27.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.