Sahte polis, Viyanalı kadına 13 banka şubesinden para çektirdi

Dolandırıcılar, Viyanalı kadının birikimlerini almak için bir bankanın 13 farklı şubesine gönderdi. Kadın neredeyse tüm şehri dolaştı. Her seferinde 10.000 Euro’nun biraz altında para çekmesi istendi.

Sahte polis, Viyanalı kadına 13 banka şubesinden para çektirdi

Polis sözcüsü Markus Dittrich’e göre, suçlular yaşlı kadına her zaman 10.000 Euro’nun biraz altındaki meblağları çekmesi talimatını vermişti – görünüşe göre bu, işlemlerin finans kurumunda alarm zillerini çalmaması içindi. Sonunda altı rakamın ortasında hasar oluştu.

Banka listesi verdiler 

25 Ekim’de, banka çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi 73 yaşındaki kişiyi aradı ve sahte kimliğe sahip birinin hesabından para çekmeye çalıştığını söyledi. Banka çalışanları da dolandırıcılığa karışmıştı, bu yüzden kadının değerli eşyalarını ve parasını bankadan alıp bir polis memuruna teslim etmesi gerekiyordu.

Ayrıca kendisine ziyaret etmesi gereken banka şubelerinin bir listesi de verildi. 27 Ekim’e kadar, finans kurumunun çalışanları olduğu iddia edilen kişiler onunla defalarca temasa geçti. Währing’deki şubesinde ilk önce diğer şeylerin yanı sıra altın külçelerinin de bulunduğu kasasını boşalttı.

Sahte polis değerli eşyaları aldı

Daha sonra, Tuna nehrinin karşı yakasındaki Floridsdorf ve Donaustadt da dahil olmak üzere Viyana genelindeki bankasının diğer şubelerine giderek daha fazla para çekti. Sahte bir polis memuru onu takip etmiş veya ona eşlik etti. Her halükârda, her işlemden sonra değerli eşyaları iddia edilen memura teslim etmesi için gizli bir ara sokağa gitmesi istendi.

Kadın ancak turunun sonunda şüphelenmeye başladı. Ancak artık çok geçti.
Polise giden yaşlı kadın, dolandırıcının robot resmini çizdirdi. Dolandırıcının 45 yaşlarında ve geniş yapılı olduğu belirtildi. Diğer şeylerin yanı sıra siyah bir şapka da takıyordu.

Değerli ipuçları

Polis bu tür durumlar için bazı ipuçları verdi: Ne polisin ne de bankaların anlatıldığı şekilde hareket etmediği vurgulanıyor. Genel bir kural olarak polis, hiç kimse için nakit veya değerli eşya kabul etmez veya saklamaz. Arayan kişi değerli eşya, nakit veya hesap bakiyesi isterse telefon görüşmeleri derhal sonlandırılmalıdır.

Mümkünse çağrı numarası not edilmeli ve en yakın polis karakoluna ihbarda bulunulmalıdır. Arkadaşlarınızı ve akrabalarınızı da bu tür dolandırıcılık konusunda bilgilendirmelisiniz. Polis ayrıca, size hemen ulaşılamadığı takdirde yaşlı akrabalarınızın iletişime geçebileceği alternatif kişileri belirlemenizi tavsiye etmektedir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 07.12.2023
Düzenleme: 07.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.