Samsunlular Viyana’da büyük bir coşkuyla geleneksel şölenlerini gerçekleştirdi

Samsunlular Viyana’da büyük bir coşkuyla geleneksel şölenlerini gerçekleştirdi

| Şölenin videosu: 

Viyana ve çevresinden yaklaşık 910 hanenin her bir ferdinin üye olduğu ve en büyük yerel derneklerden olan Avusturya Kültür, Eğitim ve Entegrasyon Derneği [SAM-DER], geleneksel “Büyük Samsunlular Büyük Şöleni, 19 Mayıs Kutlamaları” etkinliğini büyük bir coşkuyla pazartesi günü Viyana’da gerçekleştirdi.

Köşk Event Center salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, salonun bahçesinde çocuklar için özel alan ve çeşitli şirketlerin tanıtım stantları yer aldı.

Çok sayıda siyasetçinin katıldığı şölene, T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, T.C. Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert katılırken, diğer yandan Avusturya Sosyal Demokrat Partili [SPÖ] siyasetçilerden Viyana Eyalet Milletvekili / Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Peter Florianschütz, Favoriten İlçe Başkanı Marcus Franz, Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi, Favoriten ilçe meclis üyeleri Ali Bayraktar ve Muhammed Yüksek davete katıldı.

Davetliler arasında SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü, NEUS Partisi Favoriten ilçe meclis üyesinin yanı sıra bir siyasetçi ve iş insanı yer aldı.

Viyana’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı şölende yüzlerce Samsunlu bir araya geldi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan şölenin açılış konuşmasını SAM-DER Başkanı İrfan Korkmaz yaptı.

| SAM-DER Başkanı İrfan Korkmaz

Korkmaz, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” üzerine yaptığı konuşmasında, Avusturya’da uyum içerisinde yaşanması gerektiğine vurgu yaparak, ileriye dönük olarak topluma yararlı gençlerin yetiştirilmesine dikkat çekti.

Büyükelçi Ceyhun’dan Göçün 60. Yıl-ı Vurgusu

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Almancan ve Türkçe yaptığı konuşmasında, 19 Mayıs Bayramı üzerinden gençlere seslenerek, 60 yıl önce büyükleriniz misafir işçi olarak buraya göç etti. Ancak şimdi her meslek grubu ve her alanda varsınız. Daha da ileriye ve başarıya gideceğinize inanıyorum” sözlerine yer verdi.

| T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun

Ceyhun, göçün 60. Yılı vesilesiyle YTB ve Büyükelçilik eşliğinde 28 Mayıs’ta Viyana’da yapılacak olan etkinliği duyurarak, Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ve Avusturya Kadın ve Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’ın [ÖVP] katılacağı bilgisini paylaştı.

| Viyana-Favoriten İlçe Başkanı Marcus Franz [SPÖ]

SAM-DER tarafından yapılan etkinliklere ve hatta pazar kahvaltılarına da katıldığı görülen Viyana-Favoriten İlçe Başkanı Marcus Franz’da [SPÖ] kürsüde bir konuşma yaparak, Favortien ilesinin 150 yaşına girdiğini ve Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı olduğunu belirterek, dayanışma ve birlikte yaşama dair mesajlar verdi.

| Viyana Eyalet Milletvekili / Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Peter Florianschütz [SPÖ]

Viyana Eyalet Milletvekili / Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Peter Florianschütz [SPÖ] ve Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi [SPÖ] tarafından da birer konuşma yapılırken, Florianschütz Türkiye’nin Avrupa Birliğine bir gün mutlaka gireceğini, bu düşüncenin bir ütopya olmadığını söyledi.

| Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi [SPÖ]

Omar Al-Rawi ise konuşmasında, 6 Ocak Türkiye ve Suriye depremlerine atıfta bulunarak, Büyükelçi Ceyhun ve Başkonsolos Cafer Mert Özmert’e yardım kampanyalarının uyum içerisinde yürütülmesi ve yardımların ulaştırılması konusundaki başarılarından dolayı teşekkür etti.

 

| SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü

Daha sonra kürsüde yerini alan Soziales Österreichs der Zukunft – Geleceğin Sosyal Avusturyası [SÖZ] Partisi Başkanı Hakan Gördü, SAM_DER’e her yıl gerçekleştirdikleri şölen için teşekkür etti. Türk toplumu olarak 70 yılımıza doğru yürürken, eğitimin en önemli hususlardan biri olduğunu” vurgulayan Gördü, SAM-DER ile birlikte düzenledikleri ücretsiz Almanca kursları için hareketten teşekkür etti.

“Hemen ehliyet alacağım”

Her yıl gerçekleştirilen “Büyük Samsunlular Büyük Şöleni, 19 Mayıs Kutlamaları” siyasi davetliler, konuşmalar ve Türkiye’den gelen misafir sanatçıların yanı sıra, derneğin atar damarları olarak bilinen “kadın kolları” tarafından hazırlanan Türk mutfağının çeşitli lezzetleri de davetlilere sunuluyor.

Diğer yandan bu şölenlerin bir başka özelliği ise her etkinlikte çekiliş yapılacak bir talihliye otomobil verilmesidir.

Bu yılki sıfır kilometre otomobili kazanan Naciye Yavuz oldu. Torunumun şansına aldığım dediği bile otomobil çıkınca sevincini gizleyemeyerek, kucağına aldığı torunuyla oynamaya başladı. Tüm salonun tebrik ederek ve beraber oynadığı Naciye Yavuz Sinoplu.

Ehliyetinin olmadığını söyleyen Naciye Yavuz, otomobili şimdilik oğlunun kullanacağını ancak en kısa zaman da ehliyet kurslarına giderek ehliyet almak istediğini söyledi.

Başkana büyük tezahürat

SAM-DER Başkanı İrfan Korkmaz’a tezahürat yapan dernek üyeleri, Korkmaz’ı omuzlarına aldıkları ve bir sonraki dönemde de başkan adayı olmasını istediklerini duyurdular.

İrfan Korkmaz şölenin sonunda sahneden yaptığı konuşmayla, herkese teşekkür etti ve “iyi ki varsınız” sözleriyle şölene, bir sonraki şölende buluşmak dileğiyle virgül koydu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 21.05.2024
Düzenleme: 21.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.