Savcılık, Viyana Belediyesine yolsuzluk soruşturması başlattı

Savcılık, Viyana Belediyesine yolsuzluk soruşturması başlattı

2020 yazında Viyana şehir yönetimi tüm Viyanalı hanelere [Gastrogutschein] restoran kuponları dağıttı. Kampanyaya 2,4 milyon euro değerinde bir reklam kampanyası da eşlik etti. Mali ve Yolsuzluk Savcılığı (WKStA) şu anda reklamları araştırıyor.

950.000 haneye yemek kuponu verildi: tek kişilik haneler için 25 euro, çok kişilik haneler için 50 euro. Daha sonra Şehir Denetleme Bürosu, kupon kampanyasına yaklaşık 34 milyon Euro harcandığını ve bunun Viyana sakinlerinin yüzde 86’sından fazlası tarafından çok olumlu karşılandığını tespit etti. Bunun amacı, ilk koronavirüs karantinasından sonra catering endüstrisinin yeniden faaliyete geçmesini sağlamaktı.

Gazetelere verilen reklamlara yönelik soruşturma

Viyana şehir yönetimi, diğer şeylerin yanı sıra, kampanyaya paralel olarak yazılı basına da reklamlar verdi. Reklamlara toplam 2,4 milyon euro harcandı. Kupon kampanyasının yoğun tanıtımı nedeniyle savcılık [WKStA] şimdi soruşturmalara başladı.

Soruşturmanın odak noktasını, kuponların Viyana Belediyesi’nden bir mektupla birlikte tüm evlere gönderilmesine ve medyada da geniş yer almasına rağmen, neden bu kuponların tanıtımı için 2,4 milyon euro harcandığı sorusu oluşturuyor.

Belediye denetçisi de eylemi inceledi. Şehir Denetleme Ofisi’ne göre reklam bütçesine ayrılan 2,4 milyon Euro, Viyana Belediyesi tarafından yürütülen diğer bilgilendirme ve motivasyon kampanyalarıyla karşılaştırıldığında üst aralıkta yer aldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 09.07.2024
Düzenleme: 09.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.