Söz Partisi, Filistin konusunda konuşamayanlar sandıkta hesap verecek dedi…

750 bin Müslümanın yaşadığı Avusturya’da, Filistin konusunda sessiz kalanlar eleştirilerin hedefi oldu. Hükümetin İsrail savunuculuğunun yanı sıra, tüm siyesi partiler eleştirilirken, Müslüman siyasilerin sandıkta hesap verecekleri söylendi.

Söz Partisi, Filistin konusunda konuşamayanlar sandıkta hesap verecek dedi…

SÖZ partisi ve Together4Palestine gruplarının ortaklaşa düzenlediği bir Gazze yürüyüşünde daha bir araya gelen göstericiler, Avusturya hükümetinin tavrını bir kez daha eleştirerek, insan haklarına aykırı davrandığını ileri sürdüler.

| Söz Partisi Başkanı Hakan Gördü’nün konuşması:

 

Yüzlerce insan ile birlikte Gazze’deki soykırıma dur dedik

Der Virgül’e konuşan Söz Partisi Başkanı Hakan Gördü, “eleştiri oklarımızı özellikle Avusturya hükümetine yönelttik ve bu zulme arka çıkmalarını esef ile kınadık” dedi.

Gördü, “Seçim yılı olan 2024 yılında, Filistin konusunda iki laf edemeyen tüm partileri sandıkta bizler için seçilebilir nitelikte olmadıklarını hatırlattık” diyerek, ülkedeki Müslüman ve insani duygular besleyen halk tarafından cezalandırılacaklarına inandıklarını belirtti.

SÖZ partisi lideri, “Birçok konuşmacının katıldığı yürüyüş olaysız cereyan etti ve insanların Filistin’de şehit düşen insanlara duaları ile sonlandı” diye sözlerini tamamladı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.