SPÖ parti konferansından önce Ludwig Doskozil ile görüştü

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig salı günü öğle saatlerinde Burgenland Valisi Hans Peter Doskozil ile bir araya geldi. İstifa eden SPÖ lideri Rendi-Wagner’i destekleyen Ludwig, cumartesi günü parti kongresinde Doskozil’e destek verip vermeyeceğini açıklamadı.

SPÖ parti konferansından önce Ludwig Doskozil ile görüştü

Viyana SPÖ’den APA’ya yapılan açıklamada, bu görüşmenin önemli bir görüşme olduğu belirtildi. Bire bir görüşmenin detayları açıklanmadı. Ludwig, görüşmeden kısa bir süre önce düzenlediği basın toplantısında, hemfikir oldukları ve olmadıkları konular olduğunu söylemişti. Dolayısıyla bunu açıklığa kavuşturmak mantıklı olacaktır diye konuştu.

Ludwig, Andreas Babler ile olan düellosunda Doskozil’i kayırdığı iddialarını reddetti. Sosyal Demokrat Parti’nin karar alıcılarıyla sürekli görüşmeler yaptığını belirtti.

Parti konferansında destek vereceği belli değil

Ludwig, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak parti konferansında SPÖ genel başkanlığı için yapılacak ikinci tur seçimde kimi destekleyeceğine resmi olarak karar vermiş değil. Ancak komitelerde, daha önce görevdeki Pamela Rendi-Wagner’i destekleyen delege gücüne sahip Viyana Babler’i desteklemişti.

Doskozil, yürütme kurulunun kendisini yeni parti lideri olarak önermesini isterken, Ludwig sonuçta Babler’in üyeler arasında ikinci tur seçim yapılması talebini destekledi. Ludwig, yönetim kurulundan sonra Viyana eyalet grubunun tavrını, süreci üyelerin de sonuca ulaştırmasının “mantıklı” olacağını söyleyerek gerekçelendirdi – üstelik aşağı yukarı eşit güçte üç grup olduğu için.|© DerVirgül

Yayınlama: 30.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.