Tanınmış bir Avukat Viyana’da Filistin yanlısı bir mitinge katıldı…

Tanınmış bir Avukat Viyana’da Filistin yanlısı bir mitinge katıldı…

Avukat Astrid Wagner, Viyana’daki Filistin yanlısı miting sonrasında yaşadıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Tanınmış Avukat Astrid Wagner, Viyana’da Filistin yanlısı bir mitinge katıldıktan sonra kendisini kışkırtma suçlamalarına karşı savunuyor ve polisi yetkiyi kötüye kullanmakla suçluyor. Avukat bu duruma karşı önlem almak isterken, İçişleri Bakanı’ndan da kişisel olarak özür talep ediyor.

Polise göre, Viyana şehir merkezindeki Filistin yanlısı miting, Perşembe akşamı katılımcıların İsrail Devleti aleyhine ilgili sloganları defalarca atmasının ardından dağıldı. Aralarında ünlü avukat ve ceza savunma avukatı Astrid Wagner’in de bulunduğu, toplantıya katılan ve konuşma yapan dört kişi nefrete teşvikle suçlandı.

Wagner’in Filistin yanlısı gösterisi sonrasındaki suç duyurusu “çirkin” ve “görevi kötüye kullanma”

APA ile yaptığı röportajda Wagner, kendisine karşı yapılan şikayeti “çirkin” olarak nitelendirdi ve polisi bu bağlamda yetkilerini kötüye kullanmakla suçladı.

Gösteriyi düzenleyen kişi tarafından toplantıda “hukuk uzmanlığını” sunmak üzere davet edildi. Wagner, “İdari mahkeme kararlarından” alıntı yaparak “Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak” cümlesinin “temelde yasadışı olmadığını” ancak “yalnızca” belirli bir bağlamda kullanıldığında” olduğunu söyledi. Bu bir kışkırtma değil. Bunları bu şekilde ihbar etmek yasal değil: “Bu görevi kötüye kullanmaktır. Bir polis memuru olarak tahrikin ne olduğunu bilmek zorundayım. Orada suç teşkil eden bir şey olduğuna dair hiçbir belirti yok. Bu bana göre asla bir kışkırtma değildir.”

Avukat suça teşvik edilecek bir durum görmüyor

Avukat, polisin gösteriyi “keyfi olarak” ve “görünürde hiçbir neden olmaksızın” dağıttığını söyledi. Ağır silahlı beş polis memuru onu takip etti ve kimliğini doğrulamasını istedi: “Bu kesinlikle tehdit edici bir durumdu. Bana terörist muamelesi yapıldı. Hayatım boyunca hiç böyle kendimi hissetmediğimi hissettim.”

İçişleri Bakanlığı’ndan cuma günü öğleden sonra gelen tepki şöyle oldu: “Bu kadar zor ve hassas operasyonlarda, statü ve geçmişi ne olursa olsun, hukukun üstünlüğü araçlarını kullanarak istikrarlı bir şekilde görevlerini yerine getiren polis memurlarına şükranlarımı sunuyorum.

Eyalet polis teşkilatının bir basın açıklamasında duyurduğu gibi mitingin kendisi kayıt altına alındı ve onaylandı. İsrail karşıtı sloganların tekrar tekrar duyulması üzerine, APA’nın yerinde yaptığı incelemeye göre barışçıl geçen ve 20 ila 25 kişinin katıldığı toplantı, saat 18.30 sıralarında resmen yasaklandı ve feshedildi. Olaylar hakkında Devlet Güvenlik ve Aşırıcılıkla Mücadele Dairesi (LSE) bilgilendirildi.

“Kabul etmeyeceğim”: Wagner şikayete karşı harekete geçip İçişleri Bakanı’ndan özür dilemek istiyor

Wagner artık polis eylemleriyle mücadele etmek için tüm yasal seçenekleri kullanmak istiyor.

APA’ya görevi kötüye kullanma şikayetinde bulunacağını, resmi eyleme karşı şikayette bulunacağını ve kredi zararı davası açacağını duyurdu. Bunun olmasına izin vermeyeceğim, diye ısrar etti. Başına gelenlerden dolayı “İçişleri Bakanı’ndan kişisel bir özür” bekliyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.