Tehlikeli bir mahkûm Viyana’daki hastane randevusu sırasında kaçtı

Bir mahkûm, Viyana-Leopoldstadt’taki Barmfühlen Brüder Hastanesi’ndeki randevu sırasında yetkililerin olası suiistimalleri nedeniyle cuma günü öğleden sonra kaçtı.

Tehlikeli bir mahkûm Viyana’daki hastane randevusu sırasında kaçtı

Kaçak, Avrupa tutuklama emri nedeniyle yakalanan Wiener Neustadt hapishanesinden (JA) bir mahkum. Polis, acil müdahale birimi, hizmet köpeği departmanı ve WEGA güçleriyle onu arıyor.

Adalet Bakanlığı APA’ya yaptığı açıklamada, “bireysel çalışanların resmi görevi kötüye kullandığına” ilişkin belirtilerden bahsetti. “Nihai değerlendirme ve ilgili disiplin adımları, halihazırda başlatılmış olan kesin iç incelemenin sonuçlarına tabi olmaya devam edecektir” diye devam etti.

Bakanlık, arama çalışmalarının derhal başlatıldığını vurguladı. Öte yandan bir gardiyanın da yaralandığı belirtildi.

Rapora göre adamın ciddi bir suçlu olduğu söyleniyor. Adamın olası bir terörist geçmişine ilişkin başka raporlar henüz doğrulanmadı.

Daha Kasım ayında Viyana ve Aşağı Avusturya’da tıbbi randevulara giden mahkumların bir dizi kaçma girişimi yaşandı. Beş olaydan dördünde kaçan mahkumlar polis tarafından yeniden tutuklandı. Ancak Stein Hapishanesindeki 35 yaşındaki bir mahkûm hala kaçak durumda. | ©DerVirgül

Yayınlama: 02.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.