Terör saldırısı planladığı iddia edilen 17 yaşındaki Müslüman genç Viyana’da tutuklandı

İnternetteki bir sohbet grubunda Viyana’da bir saldırı için somut planlar yaptığı iddia edilen 17 yaşındaki bir kişi, Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi [istihbarat] tarafından yakalandı.

Terör saldırısı planladığı iddia edilen 17 yaşındaki Müslüman genç Viyana’da tutuklandı

İçişleri Bakanlığı’na göre, Avusturyalı genç aynı zamanda bir elinde savaş bıçağı, diğer eliyle IŞİD selamı verirken ilgili kıyafetlerle çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı. Genç tutuklandı ve şu anda gözaltında tutuluyor.

Devlet Koruma ve İstihbarat Müdürlüğü [DSN] ve Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Eyalet Dairesi [LVT] tarafından yürütülen soruşturmaların ardından savcılık, bir terör örgütüne üye olduğu şüphesiyle şüphelinin evinin aranması ve derhal tutuklanması talimatını verdi. Şüphelinin internet üzerinden radikalleştiği söyleniyor.

Dava “İslamcı aşırıcılığın yarattığı tehlikeyi” gösteriyor

Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf yaptığı açıklamada, “Bu vaka bir kez daha İslamcı aşırılıktan kaynaklanan somut tehlikeyi göstermektedir” dedi. “İnternet üzerinden kolayca erişilebilen radikalleşme, potansiyel faillerin giderek gençleştiği ve genç yaşlarına rağmen saldırılardan korkmadıkları anlamına geliyor.” İçişleri Bakanı Gerhard Karner’e [ÖVP] göre soruşturmanın başarısı “Anayasayı Koruma Dairesi’nin İslamcı aşırıcılığa karşı tüm tutarlılığı ve kararlılığıyla harekete geçtiğini gösteriyor. Bu radikalleşmiş insanlar özgür dünyadaki en büyük terör tehlikeleri arasındadır.”

Genç, sohbet grubunda saldırı planları konusunda güvence verdi

Sohbet grubunda genç, kendisine sorulduğunda diğer katılımcılara başlangıçta gerçekten de bir saldırı gerçekleştirmeye hazır olduğunu söylemiştir. Ancak daha sonra grupta saldırıyı gerçekleştirmeyeceğini açıklamıştır. Sorgusu sırasında katı bir inançlı olduğunu göstermiş ve Viyana’da bir saldırı planladığını belirtmiştir. İçişleri Bakanlığı’na göre, kendisi ölmeyi kabul edecekti ve Viyana, Berlin ve Fransa’daki suikastçıları rol model olarak gösterdi.

IŞİD logolu kâğıt şablonlar ve savaş bıçakları ele geçirildi

Evde yapılan aramada IŞİD logolu kâğıt kalıpların yanı sıra bir savaş bıçağı ve çeşitli veri taşıyıcıları ele geçirildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.