UID Viyana, Siyaset Akademisi başlatıyor!

UID Viyana, Siyaset Akademisi başlatıyor!

AK Parti’nin yurt dışı kolu olarak bilinen Uluslararası Demokratlar Birliği [UID], Avusturya’da “Siyaset Akademisi” başlığı altında Avusturya özelinde gençlere, ülkenin yakın siyasal tarihi üzerine eğitim platformları oluşturulacağını duyurdu.

Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı vesilesiyle, Avusturya’da yerleşik hayat süren Türkiye kökenlilerin özellikle siyasi arenadaki yetersizliğini kabul eden UID, “verimsiz geçen yılları telafi etmenin tek yolu örgütlü ve planlı toplumsal birlikteliği sağlamaktan geçiyor” açıklamasında bulundu.

Der Virgül’e konuşan UID sözcüsü, Avusturya’da geçmişten günümüze yaşanan önemli siyasi olay ve dönemleri yalnızca teorik olarak değil, sebep–sonuç-etki boyutlarıyla ele alınmasının önemini vurguladı.

“Siyaset Akademisi’nin” Avusturya’nın siyaset arenasında uzmanlaşmış gençlerin yetiştirilmesini amaçladığını söyleyen UID sözcüsü, bu vesileyle yaşadığımız ülkenin çok kültürlü yapısında hak ettiğimiz yeri alabiliriz diye konuştu.

UID Viyana tarafından kamuoyuna yapılan basın açıklaması şöyle:

“60 yıllık Avusturya Türk toplumu olarak en büyük eksiğimiz Avusturya siyasetinde görünür ve etkili olamamak. Bu eksikliğin farkında olarak, UID Viyana olarak, diğer kurum ve STK’lar ile “Avusturya Türk Diasporası” ortak paydasında buluşmak için görüşmeler yapacağız. Verimsiz geçen yılları telafi etmenin tek yolu örgütlü ve planlı toplumsal birlikteliği sağlamaktan geçiyor.

Bu hedef doğrultusunda atacağımız ilk adım olan siyaset akademisine genç kardeşlerimizin katılımını bekliyoruz. Siyaset akademisi, gençlerimizin siyasi bilinç ve etkinliklerini artırmayı, Avusturya siyasetinde aktif rol alabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Gençlerimizin katılımı, toplumsal olarak daha güçlü ve etkili bir duruş sergilememize olanak tanıyacaktır.

Görüşmeler ve faaliyetlerle oluşturulacak ortak strateji, Avusturya Türk toplumunun hak ve menfaatlerini daha etkin bir şekilde savunabilmemizi sağlayacak. Böylece, gelecek nesillere daha sağlam temeller üzerine kurulu bir topluluk bırakmayı hedefliyoruz. Birlik ve dayanışma içerisinde, siyasi alanda da sesimizi duyuracak ve Avusturya’nın çok kültürlü yapısında hak ettiğimiz yeri alacağız.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.