Uyarı! | Viyana belediye evlerinde oturanların dikkatine

Viyana belediyesi bünyesindeki toplam 220.000 dairede neredeyse kentin yarısı ikamet etmekte. Son günlerde belediye evleri kiracıları bir mektup alıyor. Mektupta, kira bedelinin yeni bir banka hesap numarasına yatırılması isteniyor… Polis uyarıyor…

Uyarı! | Viyana belediye evlerinde oturanların dikkatine

Viyana Belediye evlerinde oturan kiracılara gönderilen mektupta, belediye evlerinden sorumlu “Wiener Wohnen” kurumunun hesap numarasının değiştiği ve mektupta yer alan yeni hesap numarasına kiranın yatırılması isteniyor.

Ocak 2023’e ait yanlış banka bilgileri [IBAN], kira tutarı ve QR kodu içeren sahte bilgilerin dolaştığını belirten Wiener Wohnen, kurumun banka hesap numaralarının değişmediğini söyleyerek, bu gibi bilgileri dolandırıcıların gönderdiğini vurguladı.

Birkaç kiracının Wiener Wohnen yönetimiyle iletişime geçmesiyle ortaya çıkan dolandırıcılık teşebbüsü, ilk bakışta gerçek gibi görünen bilgiler içermekte.

Bir zarf içinde posta kutularına atılan mektupta, sahte bir banka hesabı yer almakta. Kira kesinlikle bu hesaba aktarılmamalıdır. Ayrıca yazdırılan QR kodu da dolandırıcının hesabına yönlendiriyor.

Wiener Wohnen kendi banka detaylarını değiştirmedi, 2023’te her şey eskisi gibi devam ediyor…

Uyarı!

Sahte bir mektup aldığınızdan şüpheleniyorsanız, lütfen Wiener Wohne Service ile 05 75 75 75 numaralı telefondan iletişime geçin. Veya sahte bilgilerin bir fotoğrafını/taranmış halini şu e-posta adresine gönderin: gtn-b11@ma06.wien.gv.at | © DerVirgül

Yayınlama: 29.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.