Virgül.at İkinci Yılına Girdi

İki yıl önce internet gazeteciliğine başlayan Virgül, gönüllü çalışma arkadaşları ile bir araya gelerek, iki yılın değerlendirmesini yaptılar. Virgül; Biz Avusturya’da yaşayan, başta Türkiye göçmenlerine ve Avusturya halkına karşı sorumluluk taşımaktayız! vurgusu yaptı.

Virgül.at İkinci Yılına Girdi

İki yıl önce, internet gazeteciliğine başlayan Virgül.at ikinci yılını, başkent Viyana’da gönüllü çalışanları ve yakın dostlarıyla gerçekleştirdiği bir davetle kutladı.

Davete, kurucu üyelerin yanı sıra, yeni dönemde Virgül’de yer alacak yazar ve sosyal paylaşım platformlarında adminlik yapacak davetliler katıldı.

Bir araya gelen gazete çalışanları, iki yıllık sürecin kısa bir değerlendirmesini yaparak, yeni dönemde, kadın, gençlik, spor ve Türkiye haberleri kapsamında izleyeceği değişiklikler ele alındı.

Virgül, Türkiye genelini önemli derecede ilgilendirmeyen haber ve gelişmeleri sayfasına taşımama kararı aldığını duyurdu.

Öte yandan, sosyal paylaşım platformlarında, gençlik, kadın ve spor gibi başlıca konuları ayrı ayrı ele alacak sayfalar oluşturulmasının gereklilik olduğu kararına varıldı.

www.virgul.at haber sitesinin çatı görevi görerek, değişik dallarda, değişik kesimlere hitap eden sosyal platform oluşumlarına gidileceği, bu sayede toplumun tüm katmanlarına ulaşılacağının altı çizildi.

Virgül bünyesinde, her etnik ve dinsel kesimden kişilerin yer alabileceği vurgulanırken, bireylerin şahsi görüşlerinin, Virgül’ün haber çizgisini etkileme olasılığının olmadığı vurgulandı.

 

Virgül Haber Çizgisini Şu Şekil Beyan Etti;

‘’Olay, olgu, gelişme ne ise onu olduğu gibi, nesne ne ise onu öznel herhangi bir yaklaşım, yorum, bakış açısı katmadan okura aktarmak.

Gelişmelerin ‘neden-i’ üzerinde durarak, ‘sonuç’ üzerinden yanıt aramak, sanık-zanlı-suçlu kavramlarını birbirine karıştırmadan ve hedef göstermeden, herkesin yanıt hakkını saklı tutarak haberi kaleme almak.

Etik ilkelerin, iktidarlarla ilişkisi ve siyasal-ideolojik-kültürel değerlerin etkisi altında kalmadan ve hiçbir ticari (reklam) kaygı taşımadan, olaylara yaklaşmak, haber ve analiz-yorum yaparak, bu ilkeleri korumak.

Biz gazete olarak sadece, topluma karşı kendimizi sorumlu hissederiz.

O yüzden de, hiçbir devlet kurumu Virgül’e yakın veya uzak değildir.

Biz Avusturya’da yaşayan, başta Türkiye göçmenlerine ve Avusturya halkına karşı sorumluluk taşımaktayız.’’

Avusturya’nın bütün eyaletlerinden okunan Virgül, Avrupa ülkelerinde de okunma oranının, gücü oranında tatmin edici olduğu vurgulandı.

Üzerinde oluşan baskı ve ekonomik yetersizlikler olmasına rağmen, haber sitesinin günlük okunma oranı, küçümsenmeyecek seviyelerde olduğu vurgulandı.

Haber yaptığı alanda, medya olarak kimseye rakip olma gibi bir derdi olmayan Virgül, kimseye rakip olmadığı gibi, kimseyi de rakip olarak görmediğini beyan etti. (virgül.at)

 

 

 

 

 

 

 

Yayınlama: 01.01.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.