Viyana 2024 AK seçimi | Oy verme yerleri ve postayla oy kullanma hakkında tüm bilgiler

Viyana Arbeiterkammer AK [İşçi Odaları Birliği] seçimi 10-23 Nisan tarihleri arasında yapılacak ama ne seçilecek, kimler nasıl oy kullanabilecek? İşçi Odası seçimine ilişkin tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Viyana 2024 AK seçimi | Oy verme yerleri ve postayla oy kullanma hakkında tüm bilgiler

İşgücünün sözcüsü olarak Arbeiterkammer AK [İşçi Odaları Birliği] Avusturya’daki yaklaşık 4 milyon çalışanın politika ve iş dünyasındaki kaygılarını ve çıkarlarını temsil etmektedir. AK, çalışanların haklarını savunur ve onların seslerinin dikkate alınmasını, çalışanlara adil ücret ve yasal koruma sağlanmasını sağlar.

Viyana’daki AK seçiminde ne seçilecek?

Viyana’daki AK seçimleri Viyana Çalışma Odası’nın önümüzdeki beş yıldaki yönünü belirleyecek. Bu yıl Viyana’daki İşçi Odası seçimlerine toplam 16 farklı grup kendi aday listeleriyle katılıyor. AK seçiminde bir liste ne kadar çok oy alırsa, genel kurulda da o kadar çok sandalye alıyor. AK Viyana’nın hangi siyasi öncelikleri takip ettiğini ve hangi konuları desteklediğini belirleyen Viyana Çalışma Odası genel kurulunda toplam 180 üye yer alıyor. Çalışma Odası seçimlerinde seçilen genel kurul daha sonra AK Viyana’nın yeni başkanını kendi saflarından seçiyor.

 

Viyana AK seçimlerinde kimler oy kullanabilir?

Viyana’da yapılacak 2024 AK seçimlerinde oy kullanabilmeniz için son tarih olan 3 Ocak 2024 tarihinde Viyana Çalışma Odası üyesi olmanız gerekmektedir. Çalışma Odası üyesi, çalışan veya serbest çalışan ve Viyana’da çalışan herkestir. Viyana’daki AK seçimlerinde vatandaşlık veya ikamet yeri hiçbir rol oynamıyor. Viyana’da yapılacak 2024 AK seçimlerinde toplam 770.000 kişi oy kullanma hakkına sahip olacak.

| Video HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE 

 

Viyana AK seçimlerinde nasıl oy kullanabilirsiniz?

2024 AK seçimlerinde oy kullanmanın birkaç yolu var: Fabrikada veya firmada bir oy verme merkezi kuruluysa, Çalışma Odası seçimlerinde oyunuzu doğrudan orada kullanabilirsiniz. Oy verme yeri yoksa, Çalışma Odası evinize veya doğrudan şirkete bir oy kartı gönderir.

Viyana AK seçimleri için halka açık oy verme yerleri de mevcut. Şirkette bir seçim yapılıyorsa, ancak örneğin tatildeyseniz veya iş gezisindeyseniz ve şirkette oy kullanamıyorsanız, 7 Nisan’a kadar oy kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. AK seçiminde oy kartı başvurusuna ilişkin tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Viyana 2024 AK seçimi: Oy kartıyla postayla oylama nasıl çalışıyor?

Oy kartıyla posta yoluyla veya halka açık oy verme merkezlerinden birinde AK seçimlerine katılabilirsiniz. Posta yoluyla oy kullanırken, oy pusulasındaki istediğiniz listeyi işaretler ve oy pusulasını mavi zarfa koyarsınız. Bu daha sonra kolaylıkla en yakın posta kutusuna atılabilen beyaz iade zarfına gönderilir. Posta ücretini Çalışma Odası ödüyor.

Postayla oylama da gizlidir. Seçim otoritesi seçmen listesine girişi ve AK seçiminde henüz oy kullanılıp kullanılmadığını kontrol ediyor. Oy, oy zarfı açılmadan, iade zarfı üzerindeki isim kullanılarak kaydedilir. Oy pusulaları beyaz zarflardan alınır, ayrılır ve karıştırılır. Daha sonra oy zarfları açılıyor ve AK seçimine ait oylar kaldırılıyor, dolayısıyla artık beyaz zarfa atanması mümkün değil.

Viyana AK seçimlerinde halka açık bir sandıkta nasıl oy kullanabilirim?

Ayrıca Viyana AK seçimlerine halka açık oy verme merkezlerinden birinde de katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesiyle sandık başına gitmek. Oy verme kartınızı kaybetmiş olsanız veya artık bulamasanız bile halka açık oy verme merkezlerinde oy kullanabilirsiniz. Viyana’daki tüm halka açık oy verme merkezlerinin bir listesini ve açılış saatlerini burada bulabilirsiniz.| © DerVirgül

Yayınlama: 22.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.