Viyana Akademisyenler Balosuna karşı bu yıl da büyük bir gösteri düzenlendi

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi [FPÖ] Akademisyenler Balosu’na karşı düzenlenen gösteri Cuma günü saat 19.15 sularında büyük bir olay yaşanmadan sona erdi.

Viyana Akademisyenler Balosuna karşı bu yıl da büyük bir gösteri düzenlendi

“Offensive gegen Rechts” tarafından düzenlenen gösteriye “Faşistlere yer yok” sloganı altında yaklaşık 2.000 kişi katıldı. Güzergâh Schottentor’dan Ring üzerinden Stephansplatz’a kadar uzanıyordu. Offensive gegen Rechts (OGR) sözcüsü Käthe Lichter, Burschenschafterball’a karşı yapılan protestoların Avusturya tarihindeki en istikrarlı protestolardan biri olduğunu söyledi.

Katılımcıların tam sayısı polis tarafından açıklanmadı. Ancak 900 polis memuru görevlendirilmişti. Göstericiler, akşam saat 19:00’dan kısa bir süre önce son miting için Stephansplatz’da toplanmadan önce çoğunlukla şehir boyunca barışçıl bir şekilde yürüdüler. Yol boyunca “siamo tutti antifascisti” (“Hepimiz anti-faşistiz”) sloganları duyuldu ve zaman zaman havai fişekler patlatıldı, ancak bir polis sözcüsü gösterinin bitiminden sonra yaptığı açıklamada ” gösteri sakindi” dedi.

“Burada aşırı sağcı bir ağ toplantısı yapılmasını istemiyoruz. Hofburg’un devlet salonlarında gerçekleşiyor olması doğal olarak bizi daha da rahatsız ediyor” diyen organizatör Axel Magnus, göstericiler yola çıkmadan kısa bir süre önce konuştu.

“Links” partisinin sözcüsü Anna Svec, yaptığı açıklamada “aşırı sağcı ağ toplantılarına karşı durmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Bu sonbaharda bu aşırı sağcı toplantılarda neler planlandığını gördük” dedi ve Almanya’nın Potsdam kentinde bazı aşırı sağcıların toplu sınır dışı etme hayalleri kurduğu bir toplantıya atıfta bulundu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 17.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Kuzeybatı dedi ki:

    Üsteki ilk fotoğraf elinde pankart olan siyahi adamı görünce çok dikkatlimi çoktı çokta beni güldürdü :))) neden mi? Hemen şu aklıma geldi orada sen senin gibileri olmasaydı Irkçılık diye bir şey de olmazdı:))) poook olmasaydı kötü koku diye birl şeyde olmazdı :)))) Çok afedersiniz ben ırkçı falan asla değilim her ırkı her hayvanı severim , severimmmm sevmesine de bazen şartlar durum bunu mecburen tersine çeviriyor örneğin her hayvanı seversen her önüne gelen hayvanı kucağına alıp onu seversen bir gün zehirli yılanı da koynuna alıp sevmeye kalkarsan sonu nasıl biteceği ortada…Son birkaç yıl içinde şu göçmenlerin Viyana’ya akın ettikten sonra Viyana’da birkaç kez kendin şahit olmuştu hem siyahi hemde Afgan Arap bilmem ne asıllı kişiler evsiz görünümlü kişileri rahatsız ettiklerini gördüm en son olay AVM de sarhoş mu evsiz mi bilemem bir sahıl öylesine oturmuş otuurarak kendinden geçmiş uyuyordu bir grup 5 kişi göçmen oldukları basbaya belliydi o adamın yanından geçerken o adamın şapkasını çıkartılıp yere attı sonrada gülerek dalga geçti Şimdi sen gelde bu kültürsüz Asyalı Afrikalı göçmenlerden nefret etme Irkçılık yapma.Avrupalı halkın arasında yaşamak istiyorsan onların ahlakına uyacaksın Yok uymayacaksan kendi ülkenize defolup gideceksiniz..Bir hayvan Yılan olarak insanların koynuna evlerine girmek istiyorsan o zehirini akıtıp tüketip ondan sonra İnsanların koynuna girebilirsin Yok zehirini akıtmak istemiyorsan o zaman sana ait olan Yılan deliğine gireceksin işte bu kadar. Hele birde hafta sonu Praterstern e bir bakın en az 15 ağan mı Arap mı bir grup genç bir araya geliyorlar orada yapmadıkları haltlar kalınıyor kavgalar bağrışmalar üstelik bunlar orada içki de içmiyorlar ama uyuşturucu sattıkları bu belki olabilir. Avrupalı yerli gençler de bir araya gelirler ama ya spor yaparlar ya kaykay kullanırlar ama Asyalı Afrikalı gençler bir araya gelirse bunlar ya çetelik yaparlar ya da uyuşturucu satarlar şimdi iki toplum arasında farkı kendiniz ayırt edin sonrada ırkçılık yapıldın mı yoksa yapılmasın mı buna da herkes kendi karar versin