Viyana bar ve kafeleri denetlendi | acil çıkışlar kilitliydi…

Cuma akşamı Viyana’da yapılan bir inceleme, bar ve kafelerde ciddi güvenlik eksikliklerini ortaya koydu.

Viyana bar ve kafeleri denetlendi | acil çıkışlar kilitliydi…

On disko, bar ve diğer işletme tesislerinden altısında, acil çıkışların engellenmesi ve ek güvenlik önlemlerinin eksik olması nedeniyle ciddi güvenlik eksiklikleri vardı. Viyana Şehri operasyon ekibi pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir acil çıkış kapısının üst çubukla kilitlendiğini belirtti.

Toplam 14 rapor sunuldu ve iki usul emri çıkarıldı; bu, eksikliklerin belirlenen süre içerisinde giderilmesi gerektiği anlamına geliyor. Ayrıca 16 resmi gereklilik ihlali tespit edildi. Faaliyette olan iki tesiste de yasa dışı dönüşümler nedeniyle onay gerektiren değişiklikler tespit edildi. İşletmede olan iki tesiste de geniş alanlara döşenen ve yangından korunma standartlarına uymayan dekoratif parçalar resmi emirler doğrultusunda derhal kaldırıldı.

Viyana Şehri operasyon ekibi, kontrolleri acil önlem grubu, Favoriten Belediye Bölge Müdürlüğü’nün resmi temsilcisi, polis bekleme birimi, pazar ofisi (MA 59) ve ticari teknoloji departmanı (MA 36) ile birlikte gerçekleştirdi. Ana odak noktası; acil çıkış kapıları, güvenlik aydınlatması, yangın söndürme yardımcıları, acil çıkış kapılarının işlevselliği ve operasyon tesisleri ve etkinlik mekanlarında öngörülen ziyaretçi sayısına uyumdu. Başkan Walter Hillerer, “Hafta sonu yapılan odak faaliyetleri, Viyana Şehri operasyon ekibinin çalışmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koydu” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.