“Viyana belediye evleri satılabilsin, kiralar gelire göre artırılsın!”

Yaklaşık 500 bin kişinin ikamet ettiği, dar gelirliler için tasarlamış Viyana belediye evleri yeniden tartışma konusu oldu. Tartışmaların başında, belediye dairelerinin satılabilmesi ve kiraların ise gelir seviyesine göre artırılması geliyor…

“Viyana belediye evleri satılabilsin, kiralar gelire göre artırılsın!”

Avusturya Halk Partisi [ÖVP] Viyana Eyalet Lideri Karl Mahrer, geçtiğimiz günlerde Viyana belediye dairelerinde kiracılık yasasının değiştirilmesini savundu.

Viyana ÖVP lideri Karl Mahrer, toplu konut satın almanın bir yolu olmasını talep etti. ÖVP’ye göre beldiyse evleri satılabilmeli. Ayrıca, ödenecek kira tutarı da kiracının gelirine göre belirlenmeli ve gerekirse artırılmasını savundu.

SPÖ bunu sert bir dille reddetti

Viyana SPÖ Eyalet Parti Sekreteri Barbara Novak, Mahrer’in taleplerini “ÖVP’nin kalp ve empati eksikliğinin bir başka kanıtı” olarak görülmelidir dedi.

Yaklaşık iki milyon nüfusu olan, Avusturya’nın Başkenti Viyana’nın, yüzde 62’si belediye konutlarında yaşıyor.

Dünyanın konut bakımında örnek aldığı Viyana Belediye Evleri, ÖVP Hükümeti tarafından daha önce de özelleştirilmesi savunulmuştu.

Viyana şehrinin yaklaşık 220.000 belediye dairesi, ayrıca 200.000 kar amacı gütmeyen kooperatif (Genossenschaftswohnungen) konutu var. | © DerVirgül

Yayınlama: 18.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.