Viyana belediye evlerindeki kiracıları 20 yaşındaki genç dolandırdı

Viyana belediyesi evlerindeki kiracılara, ilgili departman Wiener Wohnen adıyla mektuplar gönderen 20 yaşındaki genç, kiraların arttığını ve farkın hemen ödenmesi gerektiği talimatını verdi. Kendi hesap numarasını veren dolandırıcı 150 kiracıyı dolandırdı.

Viyana belediye evlerindeki kiracıları 20 yaşındaki genç dolandırdı

2023’ün başında, Viyana’daki belediye dairelerinde yaşayan yaklaşık 150 kiracı, haince bir dolandırıcılık yöntemine maruz kaldı.

Posta kutularına yeni kira bildirimleri bırakıldı. Wiener Wohnen’in yılın başında kiraları artırdığı izlenimi verildi. Mektubun içerisinde artan kira farkının verilen banka hesap numarasına hızlı bir biçimde ödenmesi istendi. Ancak bunlar tamamen sahteydi.

Dolandırıcılık yöntemi şu şekilde yapıldı

Wiener Wohnen kiracılarının posta kutularından posta yoluyla gönderilen faturalar veya bilgilendirme mektupları çalınarak, zarflar açılıyor, kurbanın bilgileri alınıyor, alıcı hesap olarak 20 yaşındaki gencin IBAN ve BIC’siyle yeni mektuplar yazılıyor ve ardından postaya geri veriliyordu.

Bu yöntemle 20 yaşındaki dolandırıcı yaklaşık 80.000 euro kiracılardan para aldığı tespit edildi.

18 ay hapis cezası verildi

Genç adam bu durumu salı günü bölge mahkemesindeki ağırlaştırılmış ticari dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 18 ay şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

Bugüne kadar sabıka kaydı bulunmayan 20 yaşındaki genç, kapsamlı bir itirafta bulunarak “İddianamede söylenenler doğru” dedi. Niyeti “temiz bir şekilde hızlı para kazanmaktı. Bu kadar büyük olacağını düşünmemiştim dedi. ” İlk test transferi ve para işlemleri için, aynı yaşlarda bir arkadaşını da yanında getirmiş ve o da suç ortağı olarak on iki ay şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

20 yaşındaki gencin hesabından yaklaşık 53.000 Euro ele geçirildi. Bu para mağdurlara orantılı olarak iade edilecek ve 20 yaşındaki iki gencin bu miktarı aşan meblağlar için tazminat ödemesine karar verildi. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 28.02.2024
Düzenleme: 28.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.