Viyana Belediye Meclisi depremzedelere vize kolaylığı önergesini yine reddetti

Viyana Belediye Meclisi’nde, Yeşiller milletvekillerin verdiği, depremzedelere “vize kolaylaştırması” önergesini SPÖ, NEOS, ÖVP ve FPÖ eyalet milletvekillerinin ret oyu kullanmasıyla reddedildi. Peki SPÖ’lü Türkiye kökenli vekillerin tavrı bu sefer ne oldu?

Viyana Belediye Meclisi depremzedelere vize kolaylığı önergesini yine reddetti

Yeşiller Partisi’nin Viyana Eyalet Milletvekilleri Aygül Berivan Aslan, Nikolaus Kunrath ve Ömer Öztaş tarafından sunulan, depremzedelere “vize kolaylaştırması” önergesi Viyana Belediye Meclisi tarafından ikinci kez reddedildi.

Sadece Yeşiller Partisi vekillerin evet oyu verdiği önergeye, Halk Partisi [ÖVP], Özgürlük Partisi [FPÖ], Yeni Avusturya ve Liberal Forum [NEOS] ve Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] hayır oyu kullandı. Yeşiller Partisi’nin evet oyu kullandığı depremzedelere “vize kolaylaştırması” önergesi reddedildi.

Öte yandan Yeşiller Partisi tarafından verilen, “Halepçe katliamı, Otoriter ülkelerdeki tutsakların serbest bırakılması ve kadın hakları savunucularla dayanışma ve onlara yardım” önergeleri Viyana Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Bir önceki depremzedelere “vize kolaylaştırması” önergesinde verdikleri oy merak konusu olan SPÖ’lü iki Türkiye kökenli eyalet milletvekillerinin tavrı hakkında edindiğimiz bilgilere göre, Şafak Akçay [SPÖ] meclis kürsüsünde olduğundan dolayı oy kullanamadı. Diğer SPÖ’lü Türkiye kökenli vekilin ise, oylama yapıldığı anda salondan çıktığı bilgisine ulaştık.

Bir önceki oylamada, Şafak Akçay’ın oylama yapılmadan kısa bir süre önce ailevi bir durum nedeniyle meclisten ayrıldığı bildirilmiş, diğer vekilin ise partisi ile aynı çizgide “hayır” oyu kullandığı belirtilmişti. | © DerVirgül

Yayınlama: 23.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.