Viyana Belediyesi ilginç bir sahteciliğe karşı uyarıyor

Viyana’da park halindeki bir birçok aracın sileceklerine, resmî belgeden ayırt edilmesi çok zor olan bir uyarı mektubu bırakılıyor.

Viyana Belediyesi ilginç bir sahteciliğe karşı uyarıyor

Viyana’da araçların park edebilmesi için belediyeden satın alınan etiketler [Parkpickerl] hakkında bilgi içeren mektuplar, son günlerde park halindeki araçların sileceklerine bırakıldığı bildirildi.

Aldatıcı bir şekilde gerçek görünen “araba kurası”, Viyana belediyesinin resmi tasarımına sahip ve üzerinde doğru ruhsat numarasının yanı sıra arabanın markası ve rengini de içeren resmi bir Magistrats etiketi bulunuyor. Aracın kura ile çekildiği, söz konusu park etiketinin süresi dolduktan sonra yenilenmeyeceği belirtiliyor. İddiaya göre şehirdeki araç trafiğini azaltmak için bir önlem.

Özellikle şöyle deniyor: “Mayıs 2023’ten itibaren her ay 441 araç tespit edilecek ve bu araçlar için ikamet park izni geri alınacaktır. Şubat 2024’te yeni rakamlar yayınlanacak ve buna göre Viyana otoparklarının tekrar kullanılıp kullanılmayacağına karar verilecek. Viyana araba piyangosu bileti, 2024 yılından itibaren Viyana Belediyesi’nin İklim Koruma Yasası’nda otomatik bir azaltma mekanizması olarak yer alıyor.” Bu amaçla, şehrin tasarımında da yer alan bir ana sayfaya atıfta bulunulmakta ve iletişim adresi olarak Ulaşım Şehri Meclis Üyesi Ulli Sima’nın [SPÖ] iş grubu gösterilmekte.

Viyana Belediyesi sahte el ilanlarına karşı uyarıyor

Ancak, Ulaştırma Meclis Üyesi Sima’nın ofisi bu konuda hiçbir şey bilmiyor. Kampanya hayali, resmi görünümlü biletler ise sahteydi. Bir sözcü, polisle temas halinde olduklarını söyledi. Kimsenin park etiketi için korkmasına gerek yok dendi.

Bu ayrıntılı eylemin arkasında tam olarak kimin olduğu hala belirsiz.| ©DerVigül

Yayınlama: 25.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.