Viyana Belediyesi MA 17’nin, Göçün 60. Yılı konferans çağrısına dernekler katılmayacak!

Viyana Belediyesi MA 17’nin, Göçün 60. Yılı konferans çağrısına dernekler katılmayacak!

1964 yılında Türkiye’yle yapılan antlaşma sonucu Avusturya’ya gelen işçiler bu yılın mayıs ayında 60 yılı doldurmuş olacak. Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı vesilesiyle birçok kurum çeşitli etkinlikler düzenlemek için hazırlıklarına devam ediyor.

Viyana Belediyesi bünyesindeki, Viyana şehri-entegrasyon ve çeşitlilik departmanı MA 17 tarafından 15 Mayıs’ta gerçekleştirileceği duyurulan “Göçün 60. Yılı“ başlıklı konferansa bir çok Türkiye kökenli sivil toplum kuruluşunun katılmayacağı öğrenildi.

Der Virgül’ün STK çevrelerinden edindiği bilgilere göre, özellikle, merkezleri Viyana’da olan ve ülke genelinde federasyonlaşmaya gitmiş Türkiye kökenli bir çok sivil toplum kuruluşu, yapılması planlanan konferansın ‘özneleri’ oldukları ve kendilerine hiçbir konuda danışılmadığı, bu nedenle de MA 17’nin bu çağrısına yanıt vermeyecekleri öğrenildi.

Öte yandan, Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı vesilesiyle, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı [YTB] ve T.C. Viyana Büyükelçiliği öncülüğünde, 28 Mayıs günü Avusturya ve Türkiye’den bakanların ve Belediye Başkanlarının da katılacağı bir 60. Yıl Galası gerçekleştirileceği öğrenildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.05.2024
Düzenleme: 04.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.